Outdoorkleding

Met hoogwaardige outdoorkleding op tour

Outdoorkleding

"Er bestaat geen slecht weer, alleen de verkeerde kleding!" Dit heeft iedereen weleens gehoord. Ook al klinkt het misschien cliché, toch is het waar. Voor ieder weer en voor iedere gelegenheid is tenslotte goede outdoor kleding verkrijgbaar. Ook voor sport en vrije tijd, of het nu voor groot of klein is, voor de klimprofi of de beginner, het aanbod aan hoogwaardige en robuuste outdoor kleding is enorm.

Outdoor kleding voor iedere gelegenheid

Het begrip outdoor kleding is ruim opgevat: Van speciale kleding voor de bergsport tot sportondergoed of een skibroek voor de piste. Voor outdoorliefhebbers die waarde hechten aan functionaliteit en kwaliteit is er een groot aanbod van outdoorkleding voor hun hobby te krijgen. Maar moderne outdoor kleding is niet alleen functioneel! De fabrikanten van outdoor kleding overtuigen met moderne modellen en chique designs en zorgen dat hun modellen de actuele trends niet missen.

Maar wat te doen, als de grote tour begint? Wil je een set outdoor kleding aanschaffen, dan is het laagjesprincipe belangrijk. Dat betekent in feite niets anders dan meerdere laagjes kleding van verschillend materiaal en verschillende dikte met elkaar combineren, om ideale isolatie en vochtafvoer te bereiken. De eerste laag bestaat meestal uit speciaal ondergoed. De tweede laag bestaat uit outdoor kleding en een fleecejack en dient ter verwarming. De derde laag is een outdoorjack en broek en dient als bescherming tegen weer en wind. Een ander voordeel is, dat je door het verwijderen of toevoegen van een laag je op de huidige weertoestand kunt aanpassen. Zo kan een plotselinge weersverandering je plezier aan de tour niet bederven.

Wat moet outdoor kleding kunnen?

Goede sportkleding kan vooral op het gebied van afwerking en stabiliteit scoren. Voor het produceren van outdoor kleding worden de modernste vezels gebruikt, zodat die ook aan de hoogste materiaaleisen kan voldoen. Behalve vanzelfsprekende dingen zoals bescherming tegen wind en water moet het weefsel ook een hoge luchtdoorlatendheid hebben. Bij lage temperaturen moet outdoor kleding warmen, bij hitte of zware lichamelijke inspanning moet het door optimale luchtcirculatie tegelijkertijd ook koelen. Zo wordt de kerntemperatuur van het lichaam steeds op een constant niveau gehouden. Verder moet outdoor kleding behalve alle functionaliteit ook comfort en voldoende bewegingsvrijheid bieden. Veel bij outdoor kleding gebruikte stoffen bieden bovendien bescherming tegen UV-straling. Zo staat niets een outdooravontuur nog in de weg!

Welke soorten outdoor kleding zijn er?

Outdoorbroeken zijn vanwege hun hoge functionaliteit, hun draagcomfort en hun stevigheid de optimale begeleider op een tour door ruw terrein. Vanwege de speciale afwerking en hun bijzonder stevige stoffen zijn ze ideaal voor de behoeftes van outdoorsporters. Of het nu om een trekkingbroek gaat, een klimbroek, een hardshell- of softshellbroek, iedere outdooractiviteit vereist een speciale outdoorbroek.

Outdoorbroeken beschermen tegen regen, sneeuw, wind en kou en laten het lichaam niet transpireren. Dat wordt alleen mogelijk door ademende membranen en sneldrogende vezels. Behalve de eerdergenoemde fleecejacks zijn er ook softshell- en hardshelljacks, dubbele jacks en voor extreem lage temperaturen de donzen jacks. De outdoorjacks zorgen bij outdoor kleding voor een optimale bescherming tegen het weer

Sportondergoed speelt een grote rol bij de warmteregeling. Door een ideaal vochttransport wordt het lichaam bij inspanning tegen oververhitting en zweten beschermd. Bij koele temperaturen is het sportondergoed een extra warmende laag.

Er bestaat een nog veel groter aanbod van kwalitatief hoogwaardige outdoor kleding.Handschoenen, mutsen, gletsjerbrillen, bodywarmers en veel meer – een zeer brede keuze dus. Wat wil een outdoorvriend nu nog meer?

Moderne outdoor kleding biedt dus voor iedere smaak en ieder doel het juiste. Of het nu klimmen in Klein-Zwitserland is voor beginnelingen, die het rotsklimmen pas net ontdekt hebben, of gewoon als comfortabele vrijetijdskleding: Outdoor kleding dekt ieder veld! Het maakt niet uit of het een outdoorbroek is, een outdoorjack, outdoorkleding voor dames, of outdoorkleding voor kinderen. Alles voor het buitenleven is er te vinden!

€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.