Zijden ondergoed voor outdoorgebruik: erg functioneel en comfortabel

Zijden ondergoed

Het eerste waar je aan denkt als je zijden ondergoed hoort, is vast en zeker niet outdoorsport. Toch is zijden ondergoed interessant voor outdoorgebruik! Enerzijds heeft zijden ondergoed erg functionele eigenschappen, anderzijds is het ondergoed ongelooflijk comfortabel en erg licht. Of je nou een avontuurlijke trekkingtour maakt, gaat klimmen of aan het trainen bent, hoogwaardig zijden ondergoed is altijd effectief als onderste kledinglaag. Het ondergoed scoort altijd en overal!

Comfortabel, comfortabeler, zijden ondergoed!

Zijden ondergoed voor outdoorgebruik is gemaakt van een materiaalmix van zachte merinowol en, zoals de naam het al zegt, echte zijde. Dat zorgt voor een ongelooflijk aangenaam draaggevoel. Het zachte weefsel van het zijden ondergoed voelt aan als een tweede huid. Zelfs na langere tijd of als de stof vochtig is, zit het ondergoed nog steeds comfortabel. In combinatie met platte naden zorgt het zijden ondergoed voor een hoog draagcomfort zonder wrijving en knellingen.

Zijden ondergoed

Zijden ondergoed - Functionaliteit uit de natuur

Maar wat heeft zijden ondergoed in het dagelijkse outdoorleven te bieden? Kort en bondig: van alles! Door de combinatie van de zijden vezels en de fijne wol van het merinoschaap heeft zijden ondergoed enkele functionele eigenschappen. Zo overtuigt het ondergoed zelfs de meest kritische outdoorfans!

Goed sportondergoed moet je uiteraard warm houden bij lage temperaturen. Zijden ondergoed als onderste kledinglaag kan ondanks zijn fijne structuur het lichaam perfect isoleren. Daarom is dit ondergoed uitstekend geschikt als onderste kledinglaag in het zogenoemde laagjessysteem. Zo kun je met de juiste outdoorkleding zelfs ijskoude temperaturen trotseren.

Vervolgens heeft zijden ondergoed een hoog ademend vermogen. Het zweet wordt dus direct na het ontstaan door de stof naar buiten afgevoerd waar het kan verdampen. Hierdoor blijft het lichaam steeds lekker droog en raakt het niet oververhit tijdens intensieve activiteiten. Over zweet gesproken: zijden ondergoed heeft antimicrobiële eigenschappen. Dit betekent dat de bacteriën die tijdens het zweten ontstaan, geen vat hebben op het zijden ondergoed. In gewone taal: zijden ondergoed neemt geen onaangename zweetgeurtjes op. Ideaal dus voor meerdaagse tochten en een plezier voor gevoelige neuzen! Bijna vergeten: zijden ondergoed is bovendien ook nog sneldrogend.

Of je het ondergoed nou als baselayer draagt of afzonderlijk met een longsleeve, zijden ondergoed is altijd een interessante keuze. Naast zijn functionele eigenschappen maakt het zijden ondergoed ook nog indruk met een uniek draaggevoel. Wat wil je nog meer?

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.