Tassen zijn betrouwbare en noodzakelijke metgezellen voor elke dag!

Sporttas

Wat je ook doen, je hebt altijd wel iets bij en moet deze spullen wel ergens opbergen. Op weg naar het kantoor, naar de luchthaven, tijdens een wandeling met de hond of op weg naar de bakker, we hebben altijd tassen nodig om onze laptop, reisspulletjes, een stuk fruit of vers volkorenbrood op te bergen. Niemand draagt alles graag zelf met zijn handen.
Voor elk doel en in bijna iedere maat bestaan er verschillende tassen, van schoudertassen voor je portemonnee tot duffels voor grote uitrusting en kleding op tours. Daarom zal dit overzicht je helpen om je een weg te banen door de tassen-jungle.

Eigenschappen, maten en materialen van tassen

Kleine tassen zijn meestal bedoeld om rond je te hangen of vastgemaakt te worden en geven alle nodige accessoires voor dagelijks gebruik of voor kleinere tours een plekje. Hierbij horen draagtassen, veiligheidstassen en schoudertassen. Meestal worden ze gemaakt van robuust nylon dat geïmpregneerd is en zo de inhoud beschermen tegen een lichte regenbui. Modieuze modellen van kleine tassen worden soms ook gemaakt van katoen of linnen. Bij kleine tassen ligt het volume meestal tussen één tot acht liter.
Iets grotere tassen bieden plaats voor een notebook en wat eten en drinken, zodat je de tassen kunt gebruiken om te pendelen of bij kortere wandelingen. De tassen worden meestal gemaakt van duurzame synthetische stoffen (soms gerecycled). Met een volume van tien tot vijftien liter heb je iedere dag het noodzakelijke mee.
SporttasGrotere tassen met een volume tot 20 liter worden meestal gebruikt voor op kantoor, waarin je documenten en grotere laptops kunt opbergen. Daarom is ook het model eerder rechthoekig.
Alle tassen met meer volume zijn meestal geen klassieke schoudertassen meer, maar transporttassen. Deze tassen kun je ook vaak over je schouders hangen, net zoals reisrugzakken. Een tas met een volume tussen 30 en 120 liter dient om lichte kleding te transporteren of om zware hardware voor een klimvakantie op te bergen (bv. duffels).

Details bij tassen

Waar je precies op moet letten als je een tas wilt kopen, is of de binneninrichting voorzien is van speciale vakken, zoals een laptopvak, veiligheidsvak of sleutelkarabiner. Dit maakt het gemakkelijker om de tas dagelijks te gebruiken. Bovendien zijn de constructie en het draag- en sluitingsmechanisme van de tas erg belangrijk. Om te fietsen is een vlakke tas om rond je te hangen handig, om te wandelen eerder een heuptas!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.