Je hoofd altijd optimaal beschermd met een schaalhelm

Schaalhelmen

De belangrijkste spier bij het klimmen, is het hoofd. Ook al klinkt het misschien cliché, toch is het waar. Wie tijdens het klimmen veilig en goed beschermd wil zijn, moet een schaalhelm dragen. Vooral voor alpine gebruik beschermt de schaalhelm je hoofd tegen vallende stenen en ijs. Zo vermijd je ongevallen tijdens de klimtocht.

Wat zijn helmen met harde schaal precies?

Harde schaalhelmen bestaan uit een harde buitenschaal van kunststof en een riemsysteem aan de binnenkant van de helm. Als er iets op je hoofd valt, dan wordt de belasting over de volledige helm verdeeld en gedempt door het riemsysteem. Door de schokdemping kan een schaalhelm meerdere schokken opvangen, maar toch moet deze na verloop van tijd worden vervangen. Bovendien zorgt het riemsysteem ervoor dat de lucht tussen de buitenschaal en de riem kan circuleren. Zo ben je zeker van een koel hoofd. Een helm met harde schaal beschermt je hoofd tegen verwondingen en garandeert dus een geslaagde tocht.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.