Outdoorschoenen

Veiligheid en stevig stappen met hoogwaardige outdoorschoenen

Outdoorschoenen

Vanwege hun drukke alledaagse leven willen steeds meer mensen zich ontspannen in de vrije natuur. Wie in de vrije natuur op zoek is naar avontuur, moet stevige schoenen hebben. Goede outdoorschoenen zorgen ervoor dat je stevig kunt lopen en garanderen voldoende veiligheid op iedere ondergrond. Of het nu om een tour door de bergen gaat, om trekking of wandelen: Op outdoorschoenen kun je altijd vertrouwen!

Waaraan moeten outdoorschoenen voldoen?

Als liefhebber van het buitenleven ben je veel onderweg op ruig terrein. Daar horen stevige schoenen bij. Daarom worden aan outdoorschoenen ook speciale eisen gesteld.

Als outdoorer ben je vaak lang op pad, dus moeten de schoenen allereerst comfortabel zijn. Tenslotte zitten je voeten er de hele dag in, dus wil je ook wat draagcomfort hebben! De outdoorschoenen mogen niet drukken, maar moeten juist comfortabel en toch stevig zitten. Zo kun je drukplekken, blaren en schuren voorkomen. Zo wordt je wandeling en vooral de dag daarna geen kwelling. Met een goed voetbed wordt het draagcomfort ondersteund.

Goede outdoorschoenen moeten ook stevig zijn, omdat ze in vergelijking met normale schoenen sterker belast worden. Bij trekking of in de bergen moeten de outdoorschoenen tegen iedere belasting kunnen, vooral als die ietsje meer is. In extreme situaties zijn kapotte schoenen wel het laatste wat je kunt gebruiken. Verder zorgen stevige wandelschoenen voor veiligheid en grip. Modellen met een hoge, versterkte schacht beschermen de enkels extra tegen omzwikken en verminderen het verwondingsrisico.

Een ook niet te verwaarlozen factor als het om eigenschappen van goede outdoor schoenen gaat, is de weerbestendigheid. De schoenen moeten vooral tegen vocht beschermen, want natte voeten zijn niet alleen vervelend, maar koelen ook heel snel af. Juist bij lage temperaturen kan dat een probleem worden, koude voeten zorgen ervoor, dat de slijmvliezen niet meer goed doorbloed zijn. Dan is het voor rondvliegende virussen en bacteriën gemakkelijk zich in te nestelen. Outdoorschoenen met een luchtdoorlatend membraan zorgen ervoor dat het vocht van het zweten als waterdamp aan de voet ontwijkt en tegelijkertijd kan er geen vocht van buiten naar binnen dringen. Zo blijven je voeten bij iedere weersomstandigheid droog en warm.

Welke outdoorschoenen zal ik kopen?

De recreatiebranche boomt en daarom is het aanbod van outdoorschoenen ook zo groot. Maar houd het hoofd koel! Als je maar weet voor welke gelegenheid je outdoorschoenen wilt kopen en aan welke eisen de schoenen moeten voldoen, dan is dat geen probleem.

Voor een lange trekkingtour zijn speciale trekkingschoenen aan te bevelen. Bij meerdaagse tours zijn robuuste en comfortabele outdoorschoenen een must. Trekkingschoenen bieden een goede schokdemping, wat bij zware bepakking en een stenen ondergrond heel wat scheelt. Verder zorgen de stevige zolen voor voldoende contact met de bodem.

Voor gebruik bij alpinisme zijn berglaarzen aan te raden. Dat zijn bijzonder robuuste outdoorschoenen, waterdicht en met een antislipzool. Zo is het voortbewegen op een met ijs of puin bedekte ondergrond zonder meer mogelijk. Veel modellen zijn bovendien geschikt voor stijgijzers, want het bevestigen van stijgijzers is niet bij alle outdoorschoenen mogelijk.

Als het buiten koud wordt, zijn de winterlaarzen precies het juiste. Door hoge isolatie en warme binnenvoering behoren koude voeten tot het verleden met deze bergschoenen. Door de antislipzool die met spikes versterkt is, kun je op sneeuw en ijs niet zo snel uitglijden.

Als de bergtour extremer wordt, kun je beter expeditielaarzen nemen. Deze outdoor schoenen zijn voor een extreme kou bedoeld. Behalve dat ze voor stijgijzers geschikt zijn en zeer goed isoleren tot op extreem lage temperaturen, bieden ze nog meer eigenschappen die nodig zijn als je je op grote hoogte waagt.

€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.