Fietssokken - het basiselement voor elke succesvolle fietstocht!

Fietssokken

Naast een beschermende helm, een goed gevoerde fietsbroek en stevige fietsschoenen zijn fietssokken een essentieel onderdeel van de "wielergarderobe". Zij vormen de basis voor een succesvolle tour. Fietssokken voor heren of dames beschermen en ondersteunen de voeten in gelijke mate. Ervaren sportfietsers weten dat juist het kiezen van geschikte sokken van het grootste belang is. Spring op de fiets met de passende fietssokken!

Fietssokken zijn een traktatie voor de voeten

Op de racefiets of tijdens een veeleisend tour op de mountainbike, bij het fietsen worden de voeten continu belast. Sokken voor de fietssport zijn -net als sportsokken- ontwikkeld om de voeten bij zware belasting te ondersteunen. Ook op functioneel vlak moet het een en ander gepresteerd worden.

Maar laten we bij het begin beginnen! Dat voeten zweten is geen geheim. Daarom zijn fietssokken van functionele stoffen gemaakt, die speciaal voor zweetdrijvende activiteiten zijn ontwikkeld. Zij bieden een uitstekende vochtafvoer wat ervoor zorgt dat je voeten aangenaam droog blijven. Ademende stoffen zorgen voor een aangenaam voetklimaat en vermijden oververhitting.

Naast het hoge draagcomfort overtuigen fietssokken van merinowol met nog een andere feature. Ze zijn op natuurlijke wijze antimicrobieel. Dit betekent dat ze geen nare geurtjes opnemen en het probleem van de stinkende zweetvoeten uit de wereld helpen.

MTB sokken en wielrensokken ondersteunen de voet

En zoals al beschreven worden de voeten tijdens het fietsen zwaar belast. Fietssokken ondersteunen de voeten bij een dergelijke overbelasting en ontlasten ze tegelijkertijd. Extra voering vermindert de kans op blaren en met name in het pedaalgebied voorkomt het drukpunten. Compressiesokken voor sportfietsers ondersteunen de voeten tijdens en na de tour. Vooral na de sport wordt de regeneratie gestimuleerd en lactaat dat in de spieren is opgeslagen kan beter worden afgebouwd.

Voor welke fietssokken de fietsfan uiteindelijk kiest is een kwestie van smaak. Hoe dan ook kunnen talrijke merken zoals Pearl Izumi, Falke, X-Socks, Mavic of Endura door de hoogste kwaliteit overtuigen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.