Fietssokken: de basis voor een geslaagde fietstocht!

Fietssokken

Naast een beschermende helm, een goed dempende fietsbroek en stevige fietsschoenen zijn fietssokken een essentieel onderdeel van de "wielergarderobe". Zij vormen de basis voor een geslaagde tocht. Fietssokken voor heren of dames beschermen en ondersteunen de voeten in gelijke mate. Ervaren sportfietsers weten dat het kiezen van de juiste sokken van het grootste belang is. Dus spring op de fiets met de geschikte fietssokken!

Fietssokken zijn een traktatie voor de voeten

Zowel op de racefiets als tijdens een inspannende tocht met de mountainbike worden de voeten bij het fietsen voortdurend belast. Sokken voor de fietssport zijn – net als sportsokken – ontwikkeld om de voeten bij zware belasting te ondersteunen. Ook op functioneel vlak moeten ze het een en ander kunnen.

Maar laten we beginnen bij het begin! Dat voeten zweten is geen geheim. Daarom zijn fietssokken gemaakt van functionele stoffen die speciaal ontwikkeld zijn voor inspannende activiteiten. Ze bieden een uitstekende vochtafvoer, wat ervoor zorgt dat de voeten aangenaam droog blijven. Ademende stoffen zorgen voor een aangenaam voetklimaat en voorkomen oververhitting.Fietssokken van merinowol overtuigen behalve met hun hoge draagcomfort nog met een andere eigenschap. Ze zijn op natuurlijke wijze antimicrobieel. Dit betekent dat ze geen nare geurtjes opnemen en dus het probleem van stinkende zweetvoeten de wereld uit helpen.

Fietssokken ondersteunen de voeten

Zoals gezegd worden de voeten tijdens het fietsen zwaar belast. Fietssokken ondersteunen de voeten hierbij en ontlasten ze tegelijkertijd. Extra voering verkleint de kans op blaren en voorkomt met name ter hoogte van de pedalen drukpunten. Compressiesokken voor sportfietsers ondersteunen de voeten tijdens en na de tocht. Vooral na de sport wordt het herstel van de spieren gestimuleerd en kan lactaat dat in de spieren is opgeslagen beter worden afgebouwd.

Voor welke fietssokken je uiteindelijk kiest, is een kwestie van smaak. Hoe dan ook kunnen tal van merken, zoals Pearl Izumi, Falke, X-Socks, Mavic of Endura, overtuigen met de hoogste kwaliteit.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.