Over ons

Wat wij als beste kunnen - Focus als Online Pure Player
Bergfreunde.nl, jouw online winkel voor klimmen en bergsport

Het begon allemaal in 2006 met twee oprichters met een passie voor bergbeklimmen en een idee. Martin & Swantje waren beiden zo gefrustreerd dat ze hun klim uitrusting nooit bij één winkel konden kopen dat ze zelf besloten Bergfreunde.de op te zetten, de Duitse online-handel voor bergsportuitrusting. Samen met de eerste werknemer en een hond begonnen ze in een voormalige textielfabriek in Zuid-Duitsland. Door de juiste ligging tussen het Duitse Zwarte Woud, de bergen in Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kreeg het bedrijf al snel een sterke reputatie gebaseerd op expertise van het groeiend aantal lokale klimmers en bergsporters die zich bij het team aansloten. Het concept zijn we met succes trouw gebleven en zijn daardoor uitgegroeid tot een van de Europa's leidende online-bergsport retailers. Over de laatste jaren hebben we over 1.000.000 bestellingen Europa-wijd succevol geleverd en zijn we gegroeid naar een team van meer dan 700 bergvrienden. Samen werken wij hard om ervoor te zorgen dat klimmers en outdoor-fans de beste winkelervaring hebben met het juiste aanbod aan kwaliteitsproducten dat de outdoor community vandaag de dag verwacht.

bergfreunde.nl

Graag willen wij dat onze klanten de best mogelijke belevenis hebben tijdens het zoeken naar de juiste klim- en bergsportproducten. Als premium outdoor specialist opereren wij vanuit Duitsland en bieden daarbij dezelfde uitgebreide reeks aan klim- en bergsportartikelen aan als in de Duitse winkel. Dit houdt in dat de winkel enorm voordeel heeft van de ervaringen die wij daar hebben opgedaan. Het is tenslotte deze kennis, ervaring en expertise, ontwikkeld vanuit ons werk in Duitsland, die ons bedrijf zo effectief maakt met eerste klas service, geweldige prijzen en efficiënte verzending.

Waarom kopen bij bergfreunde.nl:

  • Hoge kwaliteit aan klim- en bergsportproducten
  • Méér dan 140.000 producten op voorraad
  • Méér dan 500 van de beste outdoor merken
  • Levering binnen 4 werkdagen is gratis bij bestellingen van boven €69
  • 100 dagen retourrecht

Wanneer we een product niet hebben wat je wel wilt: laat dit ons dan weten via het contact formulier.

Drie etages vol met bergsport
Drie verdiepingen met alleen maar bergsporters! In de loft van een voormalige textielfabriek is het kantoor van de bergvrienden.
Photo: Andreas Keller

100% Bergsport

In ons magazijn in Zuid-Duitsland hebben we over 20.000m2 ruimte voor alle producten van de meest uiteenlopende fabrikanten. Behalve de grote merken van de outdoor-branche bevinden zich in ons assortiment ook kleine scenelabels en insidertips. Want wij hebben maar één ding in ons hoofd: onze klanten de best mogelijke bergsportuitrusting aanbieden. Als specialisten bieden we bijv. alleen al in de categorie klimmen meer dan 100 verschillende klimgordels, speciale uitrusting voor de kleinste scheurtjes, ijsgereedschap en meer dan 200 verschillende karabiners. Outdoor-enthousiastelingen vinden bij ons natuurlijk ook kleding, tenten, rug- en slaapzakken en andere bergartikelen. Daarnaast hebben we voor alle wandel-, fiets- en hardloopliefhebbers alle uitrusting die zij nodig hebben. Het beste hieraan: we breiden ons assortiment permanent uit!

Ons logisitiek centrum in Ergenzingen in Zuid-Duitsland
Ons logisitiek centrum in Ergenzingen in Zuid-Duitsland. Vanaf hier worden alle pakketten door heel Europa aan onze klanten verzonden.

100% Klantgeoriënteerd

Alles voor de klant: méér dan 1.000.000 bergsporters vanuit heel Europa hebben hun outdoor-avonturen bij ons uitgerust. Het belangrijkste uitgangspunt bij ons is een faire omgang met elkaar, onze partners en onze klanten. We staan voor de hoogste competentie op de berg en deskundig advies op ooghoogte. We bieden excellente adviezen, de best mogelijke service and de snelst mogelijke leveringen. Hierdoor kunnen we ons iedere dag verheugen op positieve klantenbeoordelingen bij Trusted Shops!

Als bergvrienden testen we vaak zelf onze producten uit
Kwaliteit is belangrijk: als bergvrienden testen we regelmatig onze producten.

100% Bergvrienden

We houden van onze producten: In ons team is outdoor- en klimcompetentie gebald verenigd. Van ijsklimmers tot ultralicht-trekkers is iedere vorm van bergsport onder onze medewerkers vertegenwoordigd. We testen en gebruiken de uitrusting van ons assortiment zelf en zijn zelf het meest kritische oog wanneer het aankomt op kwaliteit. Ons Pro Team bestaat uit atleten vanuit alle bergsport disciplines en testen en beoordelen regelmatig onze uitrustingsvoorwerpen.

De bergvrienden maken ook vaak samen uitstapjes
De bergvrienden samen onderweg!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.