Black Diamond Merkenshop

Klimuitrusting voor veeleisende bergsporters

Black Diamond

Adam Ondra, Alex Honnold, Dave MacLeod, Ines Papert en talloze andere topatleten vertrouwen nog steeds op de uitrusting van Black Diamond, net als vele generaties bergsporters. Sinds het begin van de bedrijfsgeschiedenis weet Black Diamond als geen ander aan de hoge eisen van bergsporters te voldoen. Gelukkig bieden de Amerikanen uitrusting voor bijna alle facetten van het klimmen.

Te beginnen bij klimgordels en karabiners, mobiele zekering, zoals nuts en friends, tot aan stijgklemmen en de portaledge voor bigwall-klimmen biedt Black Diamond klimuitrusting voor iedere behoefte.

Sneeuw en ijs

Voor de voortbeweging bij sneeuw en ijs hebben de Amerikanen het een en ander te bieden. Vooral op het vlak van ijsklimmen zijn de messcherpe ijsschroeven, het ergonomische ijsklimgereedschap en uitgekiende stijgijzers bekend en gewaardeerd.

Ook voor de wintersport heeft Black Diamond de nodige uitrusting. Een van de bekendste innovaties op dit gebied is het AvaLung System, waarmee lawineslachtoffers het met de aanwezige lucht optimaal kunnen volhouden. Daarvoor wordt lucht via een ventiel aan het AvaLung System uit de sneeuw gefilterd. Uitgeademde CO2 wordt via een ander ventiel van het lichaam afgevoerd. Zo is de toevoer van frisse lucht significant te verlengen.

Tours en bergbeklimmen

Bij het bergbeklimmen, het wandelen en op tour kan Black Diamond met nog meer uitrusting scoren. Trekkingstokken van Black Diamond equipment zijn licht en kunnen dankzij geraffineerde sluitmechanismen tot bagagegrootte verkleind worden.

Voor een comfortabel transport van de uitrusting, voeding en kleding zijn rugzakken voor bijna ieder gebruiksdoel te vinden. Door het gebruik en de handige mix van moderne materialen zijn ze bijzonder robuust en licht tegelijk. Dankzij uitgekiende draagsystemen wordt het dragen van grote lasten op lange afstanden tot een kinderspel.

Outdoor kleding voor klimmers

Black Diamond

Black Diamond heeft de echte bergsport-spirit! Maar weinig fabrikanten hebben zo'n uitgebreid assortiment uitrusting voor gebruik op rotsen en ijs. Geen wonder dat klimkleding van dit merk zo populair is in de scene. Natuurlijk zijn de hoody's, klimbroeken en T-shirts van de Amerikaanse fabrikant compromisloos ontworpen voor zowel klimmen als boulderen. Een onverslaanbare combinatie.

Strenge kwaliteitscontroles bij Black Diamond

Hoewel terugroepacties bij moderne klimuitrustingen regelmatig voorkomen, is daarvan bij Black Diamond geen sprake. De kwaliteit van de uitrusting van de producent is bijna legendarisch. Natuurlijk is dat geen toeval.

In de ondernemingsfilosofie is kwaliteit verankerd en daarom wordt er alles aan gedaan om alleen hoogwaardige klimuitrusting te verkopen. Alle onderdelen van een uitrusting worden streng getest en aan de maatstaven van Sigma 3 onderworpen en op nominale sterkte gecontroleerd. Certificering volgens ISO 9001 is zo praktisch verplicht en weerspiegelt het streven naar hoogwaardige uitrusting.

Ondersteuning van natuurbeschermingsprojecten in de bergen

Permanente verbetering van de omgang met grondstoffen, stroom en vermindering van de CO2-uitstoot zijn een kwestie van eer. Verder onderscheidt Black Diamond zich als sponsor van talrijke organisaties.

Hiertoe tellen bijvoorbeeld de European Outdoor Conservation Association, die internationale natuurbeschermingsprojecten ondersteunt, of de organisatie Respect the Mountains, die als doelstelling heeft het duurzame bergtoerisme te stimuleren en mensen bewust te maken van dit unieke natuurbeschermingsgebied.

Black Diamond - voor echte bergsporters, door echte bergsporters!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.