Black Diamond Merkshop

Klimuitrusting voor veeleisende bergsporters

Black Diamond

Adam Ondra, Alex Honnold, Dave MacLeod, Ines Papert en talrijke andere topatleten vertrouwen, net als vele generaties bergsporters, op de uitrusting van Black Diamond. Sinds het begin van de bedrijfsgeschiedenis weet Black Diamond als geen ander aan de hoge eisen van bergsporters te voldoen. Gelukkig bieden de Amerikanen uitrusting voor bijna alle facetten van het klimmen.

Black Diamond heeft een breed aanbod aan klimuitrusting: van klimgordels en karabiners, tot hulpmiddelen voor mobiele zekering, zoals nuts en cams, tot stijgklemmen en portaledges voor het bigwall-klimmen.

Sneeuw en ijs

Voor de voortbeweging op sneeuw en ijs hebben de Amerikanen het een en ander te bieden. Vooral op het vlak van ijsklimmen zijn de messcherpe ijsschroeven, de ergonomische ijsbijlen en de uitgekiende stijgijzers zeer bekend en gewaardeerd.

Ook voor winterse tochten en skitochten heeft Black Diamond de nodige uitrusting. Een van de bekendste innovaties op dit gebied is het AvaLung-systeem, waarmee lawineslachtoffers met de aanwezige lucht optimaal kunnen volhouden. Daarvoor wordt lucht uit de sneeuw gefilterd via een ventiel aan het AvaLung-systeem. Uitgeademde CO2 wordt via een ander ventiel van het lichaam weggevoerd. Zo kan de toevoer van frisse lucht significant worden verlengd.

Tochten en bergbeklimmen

Bij het bergbeklimmen, het wandelen en op tochten kan Black Diamond met nog meer uitrusting scoren. Trekkingstokken van Black Diamond zijn licht en kunnen dankzij doordachte sluitmechanismen compact worden meegenomen.

Voor een comfortabel transport van de uitrusting, voeding en kleding zijn er rugzakken voor bijna ieder gebruiksdoel te vinden. Door het gebruik en de goede mix van moderne materialen zijn deze bijzonder robuust en tegelijkertijd licht. Dankzij uitgekiende draagsystemen wordt het dragen van zware gewichten op lange afstanden kinderspel.

Outdoorkleding voor klimmers

Black Diamond

Black Diamond heeft de echte bergsport-spirit! Maar weinig fabrikanten hebben zo'n uitgebreid assortiment aan uitrusting voor gebruik op rotsen en ijs. Het is dus geen wonder dat klimkleding van dit merk zo populair is in deze scene. Natuurlijk zijn ook hoodies, klimbroeken en T-shirts van de Amerikaanse fabrikant ontworpen voor zowel het klimmen als boulderen. Een onverslaanbare combinatie.

Strenge kwaliteitscontroles bij Black Diamond

Hoewel terugroepacties bij moderne klimuitrustingen regelmatig voorkomen, is daarvan bij Black Diamond geen sprake. De kwaliteit van de uitrusting van de fabrikant is bijna legendarisch. Natuurlijk is dat geen toeval.

In de bedrijfsfilosofie is kwaliteit sterk verankerd en daarom wordt er alles aan gedaan om alleen hoogwaardige klimuitrusting te verkopen. Alle onderdelen van de uitrusting zijn onderworpen aan strenge tests volgens de maatstaven van 3 sigma en worden op nominale sterkte gecontroleerd. Een certificering volgens ISO 9001 is zo bijna verplicht en weerspiegelt het streven naar hoogwaardige uitrusting.

Ondersteuning van natuurbeschermingsprojecten in de bergen

Voortdurende verbetering in de omgang met grondstoffen en stroom en vermindering van de CO2-uitstoot zijn vanzelfsprekend. Daarnaast onderscheidt Black Diamond zich door talrijke organisaties te ondersteunen.

Daarbij horen bijvoorbeeld de European Outdoor Conservation Association, die internationale natuurbeschermingsprojecten ondersteunt, en de organisatie Respect the Mountains, die als doelstelling heeft het duurzame bergtoerisme te stimuleren en mensen bewust te maken van het unieke natuurgebied.

Black Diamond: voor echte bergsporters, door echte bergsporters!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.