De borstgordel voor extra veiligheid en comfort op de berg

Borstgordel

De borstgordel dient ter stabilisering van het bovenlichaam en wordt gebruikt als aanvulling op de heupgordel. Hij verlegt het zwaartepunt van het lichaam van de heupen naar de borst en voorkomt zo dat het bovenlichaam kantelt. Een borstgordel is vooral zinvol bij kinderen, die een in verhouding tot de benen veel zwaarder bovenlichaam hebben, of bij het klimmen met een rugzak.
Bovendien is het gebruik van een borstgordel aan te raden als de klimmer geen duidelijk gevormde heupen heeft, waardoor hij bij een val uit de heupgordel dreigt te glijden. Dit komt vooral voor bij kinderen, zeer slanke mensen of mensen met overgewicht.

Welke types borstgordels bestaan er?

Borstgordels zijn er in twee verschillende vormen: de achtvorm en de bretelvorm. Moderne borstgordels zijn volledig verstelbaar en zitten ook comfortabel onder een rugzak. Ze bieden extra veiligheid bij het klettersteigen, bij gletsjerwandelingen, bij alpine tochten en bij het klimmen. Opgelet: gebruik borstgordels nooit apart, maar altijd in combinatie met een heupgordel!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.