De borstgordel voor extra zekerheid en comfort op de berg

Borstgordel

De borstgordel dient ter stabilisering van het bovenlichaam en wordt gebruikt als aanvulling op de heupgordel. Hij verlegt het zwaartepunt van het lichaam van de heupen naar de borst en voorkomt zo dat het bovenlichaam kantelt. Een borstgordel is vooral zinvol bij kinderen, wier bovenlichaam in verhouding tot de benen verreweg zwaarder is of als er met een rugzak wordt geklommen.
Bovendien is het gebruik aan te raden als de klimmer geen duidelijk gevormde heupen heeft, waardoor hij bij een val uit de heupgordel dreigt te glijden. Dit komt vooral voor bij kinderen, mensen die zeer slank zijn of personen met overgewicht.

Welke types borstgordels bestaan er?

Borstgordels zijn er in twee verschillende vormen: de acht- en bretelsvorm. Moderne borstgordels zijn volledig verstelbaar en ook comfortabel te dragen onder een rugzak. Ze bieden extra zekerheid bij het klettersteigen, bij gletsjerwandelingen, alpine tochten en bij het klimmen. Let op! Borstgordels mogen nooit solo worden gebruikt, maar altijd in combinatie met en zit-/heupgordel!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.