Met de juiste skibroek nooit meer natte dijbenen

Skibroeken

Een goede ski-outfit bestaat niet alleen uit een kwalitatief hoogwaardige ski-jas en skihandschoenen, maar ook uit een bijpassende skibroek voor dames en heren. Zelfs voor kinderen zijn er intussen skibroeken van hoge kwaliteit, die voor eindeloos speelplezier in de sneeuw en op de skipiste zorgen. Een goede skibroek voor dames en heren hoort voor skiërs, snowboarders en freeriders bij de winterkleding zoals sneeuw bij de winter, skibindingen bij ski's of skihandschoenen bij de ski-jas. Onder de skibroeken zijn er talrijke verschillende modellen voor dames en heren, die doorgaans echter één ding gemeen moeten hebben: ervoor zorgen dat je nooit meer natte benen hebt in de sneeuw of op de skipiste.

Kiezen is moeilijk bij het kopen van de juiste skibroek

Waarop je bij de juiste skibroek moet letten verschilt per persoon en varieert afhankelijk van de eisen en het gebruiksdoel. Het hangt er dus vanaf waar je de skibroek voor nodig hebt. Ambitieuze toerskiërs en ski-alpinisten letten bij een skibroek eerder op gewicht, bewegingsvrijheid, robuustheid en ademend vermogen. Goede toerskibroeken zijn uitgerust met ventilatieritsen aan de zijkanten van de dijen en hebben een zeer goed ademend membraan. Dit membraan komt echter eerst dan volledig tot zijn recht wanneer je er sportondergoed onder draagt. Daarom is ook goed sportondergoed belangrijk.

Skibroeken voor skiërs en toerskiërs

Alpiene skiërs en snowboarders vinden daarentegen slijtvastheid, warmte-isolatie en pasvorm belangrijk. Daarom zijn er intussen veel verschillende modellen skibroeken voor dames en heren: gevoerde en warme skibroeken voor alpien gebruik op de skipiste en in het skigebied en lichte, dunne hardshellbroeken voor het toerskiën en sneeuwschoenwandelen. Kwalitatief hoogwaardige skibroeken zijn allemaal uitgerust met een water- en winddicht, alsook ademend membraan om alpiene skiërs en toerskiërs zo te beschermen tegen sneeuw, kou, wind en slecht weer. Ook skibroeken voor kinderen voldoen hieraan. Goede skikleding, die bestaat uit een ski-jas en een skibroek van hoge kwaliteit, is licht en zo gemaakt dat warme lucht bij het lichaam blijft en alleen dan naar buiten gaat wanneer de ventilatieritsen worden geopend.

Skibroeken

Kleine hulp bij het kopen van skibroeken

In de eerste plaats is het belangrijk dat de skibroek past. Hij mag noch te lang, noch te kort zijn, mag niet verschuiven of knellen en moet natuurlijk comfortabel zitten. Goede skibroeken voor dames en heren moeten ook bestand zijn tegen de meest slechte weersomstandigheden. Wintersporters en skiërs moeten er bij sneeuw, wind en regen 100% op kunnen vertrouwen. Een skibroek moet daarom warm en droog houden, zeer slijtvast en robuust zijn en door een goed ademend vermogen en de juiste pasvorm een optimaal klimaat aan het lichaam garanderen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom zijn uiterlijk, pasvorm, kleur en motief van een skibroek ook belangrijk. Bij het kopen van een skibroek moet je jezelf afvragen of de kleuren van ski-jas, skihandschoenen en skibroek bij elkaar passen. Als een potentiële skibroek tenslotte voldoet aan de criteria (met andere woorden past, ademt, speelruimte heeft, water- en winddicht is en er bovendien goed uitziet), dan staat niets het volgende winterse avontuur meer in de weg. Of het nu gaat om skiën of snowboarden op de piste, om sneeuwschoenwandelen of om toerskiën.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.