Met de juiste skibroek nooit meer natte dijbenen

Skibroeken

Een functionerende ski-outfit bestaat niet alleen uit een ski-jas en skihandschoenen van hoogwaardige kwaliteit, maar ook uit de hierbij horende skibroek voor dames en heren. Zelfs voor kinderen zijn er intussen skibroeken van hoogwaardige kwaliteit die zorgen voor eindeloos speelplezier in de sneeuw en op de skipiste. Een goede skibroek voor dames en heren hoort voor skiërs, snowboarders en freeriders tot de winterkleding als sneeuw bij de winter, skibinding bij de ski of skihandschoenen bij de ski-jas. Onder de skibroeken zijn er talrijke verschillende modellen voor dames en heren die doorgaans echter één ding gemeenzaam moeten hebben: Nooit meer natte dijen en benen in de sneeuw of op de skipiste.

Kiezen is moeilijk bij de aankoop van een juiste skibroek

Waarop je bij de juiste skibroek moet letten verschilt per persoon en varieert afhankelijk van de eisen en het gebruik. Het hangt er dus vanaf waar je de skibroek voor nodig hebt. Ambitieuze tourders en skibergbeklimmers letten bij een skibroek eerder op het gewicht, de bewegingsvrijheid, stevigheid en het ademend vermogen. Goede alpine broeken bezitten daarom zijdelingse ventilatieopeningen met ritssluiting op de dijbenen en een membraan met zeer ademend vermogen. Overeenkomstig het laagjesprincipe komt dit membraan echter eerst dan volledig tot zijn recht wanneer er sportondergoed onder wordt gedragen. Daarom komt het ook aan op goed sportondergoed

Skibroeken voor skiërs en toerskiërs

Alpine skiërs en snowboarders daarentegen vinden slijtvastheid, warmte-isolatie en pasvorm belangrijk. Daarom zijn er intussen veel verschillende modellen skibroeken voor dames en heren: Gevoerde en warme skibroeken voor alpine gebruik op de skipiste en in het skigebied en lichte dunne hardshell broeken voor het gebruik tijdens skitours- en sneeuwschoenwandelen. Kwalitatief hoogwaardige skibroeken bezitten allemaal een water- en winddicht, alsmede ademend membraan om de alpine skiërs en toerskiërs zo tegen sneeuw, kou, wind en slecht weer te beschermen. Ook skibroeken voor kinderen voldoen aan deze eis met betrekking tot functionaliteit. Goede skikleding die bestaat uit kwalitatief hoogwaardige ski-jassen en skibroeken is licht en zo gemaakt dat warme lucht op het lichaam blijft en alleen dan naar buiten komt wanneer de ventilatieopeningen worden geopend.

Kleine hulp bij het kopen van skibroeken

In de eerste plaats is het belangrijk dat de skibroek past. Deze mag noch te lang of te kort zijn, mag nergens wegglijden of knellen en de skiër of snowboarder moet zich gewoon prettig voelen in de skibroek. Maar goede skibroeken voor dames en heren moeten ook bestand zijn tegen de meest slechte weersomstandigheden. De wintersporter en skiër moet er bij sneeuwbuien, wind en regen voor 100% op kunnen vertrouwen. Een skibroek moet daarom warm en droog houden, zeer slijtvast en stevig zijn en door een goed ademend vermogen en de juiste pasvorm garant staan voor een optimaal lichaamsklimaat. Het oog wil echter ook wat. Daarom is het uiterlijk, pasvorm, kleur en motief van een skibroek ook belangrijk. Bij het kopen van een skibroek moet je jezelf daarom afvragen of de kleuren van ski-jas, skihandschoenen en skibroek bij elkaar passen. Wanneer een potentiële skibroek tenslotte voldoet aan deze criteria, oftewel: Ze past, ademt, heeft speelruimte, is water- en winddicht en ziet er bovendien goed uit, dan staat niets het volgende winterse avontuur meer in de weg. Of het nu gaat om alpine skiën of snowboarden op de piste of sneeuwschoenwandelen en toerskiën.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.