Wollen jassen: Geschikt voor alledaagse activiteiten, vrije tijd en outdoor sport

wollen jas

Natuurlijke functionele eigenschappen en moderne designs - wollen jassen en wollen vesten bieden uitstekend draagcomfort en zijn een chique metgezel voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een kort jas met capuchon of om warme wollen jassen met een knuffelige fleecevoering - er is voor elk wat wils!

Een natuurlijk product van hoge kwaliteit met geweldige eigenschappen

Scheerwol van hoge kwaliteit is afkomstig van het merinosschaap uit Nieuw-Zeeland, heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van eenvoudige wol of katoen en is ideaal voor alledaagse, comfortabele outdoor kleding. Hun golvende structuur kan veel lucht opslaan en vormt een soort luchtkussen, dat door het lichaam kan worden verwarmd.
Merinowol wordt elk jaar vers van het levende dier afgeschoren en bestaat zeker niet uit gerecycled materiaal. Per scheerbeurt en per dier verkrijgt men ongeveer vijf kilo wol. Het record is in handen van het merinoschaap Chris. Het dier raakte van zijn kudde verdwaald, graasde onbeheerd rond door Nieuw-Zeeland en bracht na meerdere jaren zonder scheerbeurt een trots gewicht van meer dan 40 kilogram op de weegschaal!
Zijn uitstekende, natuurlijke functionele eigenschappen en een hoog draagcomfort zijn de redenen waarom Merinowol zo geliefd is.
Bij grote fabrikanten als Icebreaker, Woolpower, Bergans, Mufflon en Vaude vinden zowel mannen als vrouwen gegarandeerd een bijpassend merinowollen jas.

wollen jas

Merinowol verwarmt, is ademend en geurloos

Of het nu ondergoed, thermo shirts met korte of lange mouwen of gewoon merinowollen vesten in verschillende materiaaldiktes betreft - natuurlijke wol is een bij uitstek geschikte functionele vezel! Het draagt comfortabel en zonder jeuken op de huid, is ademend, absorbeert vrijwel geen geuren, moeilijk ontvlambaar en heeft een temperatuurregulerend effect.
Bovendien verwarmt natuurlijke wol zelfs als het vochtig is, ideaal wanneer de drager bezweet raakt. Daarom is een wollen jas tijdens het alledaagse leven en in de vrije tijd een uiterst praktische en chique metgezel!

Wol of synthetische vezels?

Dit wordt bepaald door het doelmatige gebruik. Gaat het snel en zweterig, of staan er comfortabelere duuractiviteiten op het programma?
Functioneel ondergoed, truien en jassen van synthetische vezels voeren vocht direct af van het lichaam. Dit is vooral belangrijk tijdens bezigheden met een hoge intensiteit, zoals joggen, trailrunning en aerobe activiteiten in het algemeen. Zweet wordt rechtstreeks vanaf de huid opgenomen en meteen naar buiten afgevoerd.
Het resultaat is dat het lichaam niet afkoelt op meer ontspannen trajecten en tijdens pauzes. Bovendien drogen synthetische vezels snel wanneer ze nat vol met zweet zijn. Als ze echter niet speciaal zijn behandeld, dan hebben ze de eigenschap geuren van zweetafbrekende bacteriën op te nemen.
Dit is niet het geval met merinowol, het absorbeert geen geuren en kan gemakkelijk meerdere keren worden gedragen. Hoewel het langzamer droogt, verwarmt het tijdens kou en koelt het af bij hogere temperaturen. Om deze redenen zijn merino wol vesten ideaal voor alle projecten, waarbij niet al te erg wordt gezweet.
Bijvoorbeeld tijdens wandelen, bergbeklimmen en skiën, of tijdens mooie wandelingen en/of alledaagse activiteiten. Met een functioneel wollen jas in de bagage begeeft men zich dus met een prima uitrusting in de natuur!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.