Plezier op de piste met de optimale ski spullen

Skiuitrusting

Om te skiën heb je meer nodig dan een paar ski's. Veel noodzakelijke en nuttige skispullen horen bij alpine skiën. Zonder hen ga je liever niet de berg op.

Tot de belangrijkste zaken van de skiuitrusting horen:

 • Skihelmen
  Intussen is een skihelm gemeengoed geworden bij het skiën op de piste. Skihelmen zijn ultralicht en warm gevoerd en beschermen tegen hoofdletsel. Dankzij goede ventilatie en optimale instelmogelijkheden is er geen reden meer om af te zien van de efficiënte hoofdbeschermer.

 • Rugbeschermer ski
  Skiërs minimaliseren met de rugbeschermer het gevaar van ruggengraatletsel na een ongeval. Zowel voor piste als ook voor backcountry skiërs of bij het springen in het snowpark zijn comfortabel zittende pads van schuimrubber aan te raden.

 • Skibrillen
  Sneeuwbrillen, ook wel goggles genoemd, zijn er in talrijke variaties met de meest uiteenlopende glazen. Afhankelijk van de kleur zijn ze hetzij lichter makend, contrast versterkend of verduisterend In ieder geval beschermen skibrillen tegen tocht, wind en schadelijke UV-straling in de bergen. Met hun flexibele rubberen banden kunnen sneeuwbrillen van UVEX, Alpina, Julbo of Oakley comfortabel met of zonder helm worden gedragen.

 • Skischoenen
  Hoogwaardige skischoenen zitten prettig en bieden de skiër in elke situatie optimale steun en optimaal draagcomfort. Bovendien voeren ze vocht vanuit het binnenste van de schoen af en zijn natuurlijk waterdicht. Alpine skischoenen verschillen qua bouwwijze van toerskischoenen of laarzen voor ski bergbeklimmers. Goede instelbaarheid en uitneembare binnenschoenen zijn bij skischoenen veel voorkomend.

 • Skistokken
  Menigeen kan niet zonder, maar anderen maken helemaal geen gebruik van skistokken. Op vlakke passages en op trekpaden zijn ze onontbeerlijk, maar ook bij poedersneeuw. Lichte en stevige modellen met comfortabele handgrepen en aangename polsbanden zijn te krijgen in carbon of aluminium. Sommige modellen zijn in lengte verstelbaar ( lengte van skistokken berekenen), terwijl ander een vaste lengte hebben.

 • Skischoenentassen
  Voor het vervoer van skischoenen zijn skischoenentassen ideaal. De tassen passen qua afmetingen en vorm ideaal bij de skischoenen en zijn voorzien van comfortabele draaggrepen. Ski- en skischoenentassen zijn aan te raden voor alle skiërs die graag op reis gaan met hun skiuitrusting, omdat deze de hoogwaardige skispullen beschermen tegen krassen en beschadigingen.

 • Skiwax (diverse soorten)
  Zonder skiwax kom je niet ver met skiën. Afhankelijk van hoe belangrijk perfecte glijeigenschappen voor de betreffende skiër zijn kun je meer of minder tijd besteden aan onderhoud en voorbereiding van het glijvlak. Er zijn verschillende wassoorten voor verschillende temperaturen en de heersende sneeuwgesteldheid en daarbij schrapers, borstels en wasijzers. Menigeen heeft echter genoeg aan een allround was in tubevorm. Voor ambitieuze en sportieve skiërs is een professionele waskeuze echter een must.

 • Skigereedschap
  Er is skigereedschap voor thuisgebruik dat voor alle aanpassingsmogelijkheden en aanpassingen ter beschikking staat. Voor de piste en onderweg is een kleine toolset met het belangrijkste gereedschap zoals een kruiskop- en normale schroevendraaier echter voldoende.

 • Skirugzakken
  Skitourrugzakken zijn qua volume en kenmerken eerder bij de afdeling hoogtetours te vinden. Skirugzakken voor alpine skiërs zijn doorgaans kleiner omdat je meestal alleen ruimte nodig hebt voor proviand, drinkfles en reservekleding. Toch zouden rugzakken zo compacte en nauwsluitend mogelijk moeten zijn zodat het gewicht dicht op het lichaam kan worden gedragen en de rugzak niet stoort bij het gebruik van skiliften en gondels. Skirugzakken hoeven niet waterdicht te zijn, maar een regenhoes als bescherming tegen de sneeuw of een waterdichte coating is toch aan te raden voor skiërs.

 • Skikleding
  Als deel van de winteruitrusting vormt zinvolle skikleding de basis voor een aangename dag op de piste. Hierbij horen in eerste plaats een waterdichte skibroek en een warme ski jas. Skiondergoed maar ook merino ondergoed vormen op de huid de onderste laag en daarop zorgen ademende fleecetruien voor een aangename temperatuur. Skihandschoenen en skisokken zijn voor het welzijn van skiërs erg belangrijk en niet geschikt om op te bezuinigen. Skimutsen zijn ook ondanks een skihelm altijd van de partij en zorgen voor een warm hoofd wanneer je niet aan het skiën bent. Bij extreem lage temperaturen en sneeuwstormen beschermen skimaskers tegen onaangename bevriezingen van het gezicht.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.