Schoenverzorgingsmiddelen voor wandelschoenen en outdoor schoenen

Schoenverzorgingsmiddelen

Wandelschoenen, multisportschoenen en berglaarzen worden steeds vuiler bij regelmatig outdoor gebruik, dus een grondige schoenreiniging is van tijd tot tijd nodig. Het grove vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met een zachte borstel en een beetje water. De verdere keuze van schoenverzorgingsmiddelen hangt dan af van het materiaal van de wandel- en trekkingschoenen.

Voor klassieke leren laarzen is hoogwaardige schoenwas van Nikwax, SmellWell of Fibertec de beste keuze. Leerwas of vloeibare verzorgingsproducten voor leer maken het leer weer zacht en soepel en voorkomen dat er op lange termijn scheurtjes en kleine breukjes in het leer ontstaan. Bovendien zorgt de schoenwas ervoor dat de fijne poriën in het leer blijven ademen. Leervet daarentegen is niet zo geschikt voor het onderhoud van wandelschoenen, omdat het de poriën verstopt en ook gelijmde naden kan doen oplossen.

Schoenwas, schoencrème of impregnatie?

Wat voor leren schoenen de optimale verzorging is, verstopt letterlijk de poriën in outdoor schoenen met mesh weefsel. Bij combinaties van leer en mesh moet het waxen en waterdicht maken dus met enige voorzichtigheid gebeuren. Schoenen van zuiver synthetisch materiaal hoeven niet in de wat meer tijdrovende was gezet te worden.

Wandelschoenen en outdoorschoenen van mesh weefsel met TPU-versterkingen kunnen na een basisreiniging met lauw water gemakkelijk met een geschikte impregneerspray worden besproeid. Dit reactiveert het waterafstotende en vuilafstotende effect op het oppervlak van de multisportschoenen, lichte wandelschoenen en trailrunningschoenen.

Regelmatige schoenreiniging

Het is niet per se nodig om je wandelschoenen na elke bergtocht intensief te reinigen. Regelmatig schoonmaken en af en toe behandelen met schoenwas verlengt de duurzaamheid van outdoorlaarzen op lange termijn. Het loont dus om goede verzorgingsmiddelen voor wandelschoenen te gebruiken want goed passende en perfect ingelopen wandelschoenen zijn tijdens het wandelen goud waard.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.