Sportsokken voor sport en dagelijks leven

Sportsokken

Comfortabele sokken die goed om je voeten blijven zitten en niet afzakken, maken het dagelijks leven en vooral het sporten veel aangenamer. Dankzij een hoog ademend vermogen en speciale verstevigingen aan de tenen, de bal van de voet en andere sterk belaste zones kunnen multifunctionele sokken elke uitdaging aan.

Er bestaan multifunctionele sokken voor verschillende sporten. Sommige zijn voornamelijk geschikt als trekkingsokkken, terwijl andere juist meer wandelsokken of sportsokken zijn. Voor het dagelijks leven zijn er ook subtielere, minder opvallende modellen, die qua draagcomfort en ademend vermogen niet onderdoen voor de rest.

Merinosokken of synthetische sokken?

Sokken van merinowol hebben zelden last van geurtjes. Zelfs als je ze meerdere dagen non-stop draagt, stinken ze normaal gesproken niet. Bovendien houden merinosokken je voeten ook warm als ze vochtig zijn. Als je voeten tijdens een lange tocht dus een keer nat zouden worden, koelen ze in ieder geval niet af.

Het nadeel is wel dat wollen sokken doorgaans langzamer drogen dan synthetische sokken. De pasvorm van sportsokken, ongeacht of deze nu gemaakt zijn van merinowol, synthetische vezels of een mix van beide, is bij sportieve activiteiten zeer belangrijk. Alleen door een optimale pasvorm kunnen drukpunten en blaren bij het dragen van sportschoenen of wandelschoenen worden vermeden.

Schoenklimaat en ademend vermogen

Multifunctionele sokken moeten zweet zo goed mogelijk afvoeren. Ook al hebben outdoorsokken nog zo'n goede pasvorm en nog zo'n dikke voering, als je voeten eenmaal in het zweet beginnen te baden, gaan de sokken toch vervelend zitten. Daarom optimaliseren sokkenfabrikanten zoals Icebreaker, Smartwool of Rohner de materialen en de constructie van hun outdoorsokken voortdurend, om er zo voor te zorgen dat het zweet zich niet ophoopt, maar wordt afgevoerd.

Wie na een lange bergtocht zijn bergschoenen uitdoet en vaststelt dat zijn sokken nog droog zijn, weet dat hij het juiste model sokken heeft gekozen. En als de sokken zelfs na talloze wasbeurten nog als gegoten zitten, heb je je investering in een paar kwaliteitssokken dubbel en dwars terugverdiend.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.