Sportsokken voor sportieve en alledaagse activiteiten

Sportsokken

Comfortabele outdoorsokken die goed om je voet blijven zitten en niet afzakken, maken het dagelijks leven en vooral het sporten veel aangenamer. Dankzij een hoog ademend vermogen en speciale verstevigingen op de tenen, de bal van de voet en andere zwaar belaste plekken kunnen multifunctionele sokken elke uitdaging aan.

Er bestaan per sportsoort verschillende multifunctionele sokken, sommige dienen hoofdzakelijk als trekkingsokkken, terwijl andere juist weer geschikter zijn als wandelsokken of sportsokken. Voor het dagelijks leven zijn er ook subtielere, minder kleurrijke en minder opvallende modellen, die qua draagcomfort en ademend vermogen niet onder doen voor de rest.

Merino sokken of sokken van kunstvezel?

Outdoorsokken van merinowol hebben zelden last van geurtjes. Zelfs als je ze meerdere dagen non-stop draagt, stinken ze normaal gesproken niet. Bovendien houden merinowollen sokken warm, zelfs als ze nat zijn. Dus mochten je voeten tijdens een lange tocht een keertje nat worden, koelen ze in ieder geval niet af.

Het nadeel is echter wel dat wollen sokken doorgaans langzamer drogen dan sokken van kunstvezel. De pasvorm van sportsokken - ongeacht of deze nu van merinowol, kunstvezel of een mix van beide zijn gemaakt - is bij sportieve activiteiten super belangrijk. Als je sportschoenen of wandelschoenen draagt is het kiezen voor outdoorsokken met een optimale pasvorm de enige manier om drukpunten en blaren te vermijden.

Schoenklimaat en ademend vermogen

Sportsokken dienen lichaamszweet zo goed mogelijk af te voeren. Ook al hebben outdoorsokken nog zo'n goede pasvorm en nog zo'n dikke voering, als je voeten eenmaal in het zweet beginnen te baden, gaan de sokken toch vervelend zitten. Daarom optimaliseren sokkenfabrikanten zoals Icebreaker, Smartwool of Rohner het materiaal en de productiewijze van hun outdoorsokken voortdurend, om er op die manier voor te zorgen dat het zweet zich niet ophoopt, maar juist wordt afgevoerd.

Wie na een lange bergtocht zijn berglaarzen uitdoet en constateert dat zijn outdoorsokken nog droog zijn, weet dat hij het juiste model sokken heeft gekozen. En als de outdoorsokken zelfs na talloze wasbeurten nog als gegoten zitten, heb je je investering in een paar kwaliteitssokken dubbel en dwars terugverdiend.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.