Lichtvoetig door heg en steg met de 1-persoonstent

1-persoons tent

Met lichte bepakking reizen en genieten van de rust kan behoren tot de mooiste avonturen. Of het nu in de bergen is of op een lange trekkingtour door de Scandinavische Fjälle; wie zijn uitrusting meerdere dagen op zijn rug moet vervoeren, weet elke bespaarde gram te waarderen. 1-persoonstenten hebben een klein pakvolume en een gering gewicht, zonder per se aan comfort in te boeten.

Maar zoals meestal geldt ook bij 1-persoonstenten: je kunt niet alles hebben. Want iets meer comfort en plaats gaan vaak ook samen met meer gewicht en pakvolume. Of het nu gaat om een noodverblijf of een comfortabel onderkomen, bij ons vind je exact de juiste 1-persoonstenten voor jouw persoonlijke omstandigheden. Je hebt de keuze uit tenten van talloze gerenommeerde fabrikanten zoals Vaude, The North Face, MSR of Exped, evenals insidertips á la Ortik.

Het noodverblijf

Wie veel met de rugzak onder weg is, waardeert elke bespaarde gram. In de zomermaanden en in droge gebieden volstaat dan ook vaak een tarp of een 1-persoonstent-noodverblijf. Ze bieden niet veel comfort en weinig opbergruimte voor de bagage, maar die is sowieso gering. Daarentegen wegen deze varianten van eenpersoonstenten vaak minder dan een kilogram.

Comfortabele eenpersoonstenten

Natuurlijk kan het er ook comfortabeler aan toe gaan. Veel 1-persoonstenten bevatten voldoende plek en hebben toch nog een gering gewicht en klein pakvolume. Hiervoor worden de meest moderne materialen ingezet. Op deze manier zijn langere perioden met regen ook nog goed te doorstaan zonder claustrofobisch te worden.

Niet zelden zijn er ook modellen verkrijgbaar die ook enigszins als 2-persoonstent volstaan.

Vormen van 1-persoonstenten

Eenpersoonstenten voor heel beperkte bagage zijn vaak als een soort bivakzak gemaakt. Ze bieden zo voldoende plek om te overnachten en het oppervlak dat blootstaat aan invloeden van weer en wind is gering. Comfortabeler zijn kleine tenten die zijn gebaseerd op een geodetisch model of een koepel- resp. tunneltent constructie.

Ons klantenserviceteam beschikt over echte specialisten met betrekking tot het onderwerp 1-persoonstenten en is te allen tijde beschikbaar voor een uitgebreid advies.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.