Berghaus Merkshop

Leef voor het avontuur

Berghaus

Berghaus leeft voor het avontuur. Dat blijkt niet in de laatste plaats uit de extreme expedities van het team rond Leo Houlding naar het ijskoude Baffin Island of de jungle van Venezuela. Elk product is ontworpen voor de hoge eisen die zulke avonturen aan de uitrusting stellen.

Naast de uiterst verfijnde productietechnieken worden voor de compromisloze inzet alleen hoogwaardige materialen gebruikt zoals membranen van Gore-Tex, isolatiemateriaal van Primaloft of functionele materialen van Polartec. Bovendien heeft Berghaus talrijke eigen materialen ontwikkeld die worden gebruikt bij de productie van sportkleding. Dat alles met maar één doel: de optimale voorwaarden creëren zodat de drager buitengewone prestaties kan leveren.

MtnHaus - design- en ontwikkelingsafdeling

De ontwikkeling van producten die voldoen aan de eisen van de meest extreme omstandigheden is een buitengewoon moeilijke opgave. Berghaus heeft voor dit doel zijn geheel eigen ontwikkelingscentrum in het leven geroepen.

In het zogenoemde MtnHaus komt alles samen: de eisen van de atleten en de knowhow van de productontwikkelaars. Hier worden ideeën gesmeed en direct in prototypen gegoten, die op hun beurt weer meteen door de atleten kunnen worden getest - een succesmodel.

Hieronder worden een aantal technologieën voorgesteld

Innovatie is stevig in de bedrijfsfilosofie van Berghaus verankerd. Zo zijn in de geschiedenis van het bedrijf talrijke vernieuwingen ontstaan die een blijvende indruk op de scene hebben gemaakt. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het team van MtnHaus. Een aantal voorbeelden zijn onder andere het Bioflex draagsysteem voor rugzakken en de Hydrodown.

  • Bioflex: het draagsysteem Bioflex is ontwikkeld met als doel bij elke stap energie te besparen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een beweegbaar draaimechanisme, waardoor de heupgordel bij elke stap mee kan bewegen en zo een natuurlijke beweging mogelijk maakt. Het draagsysteem wordt gecompleteerd met een Hyperlink-heupgordel, die de belasting optimaal overbrengt naar het bekken.
  • Hydrodown: de isolerende eigenschappen van dons zijn zoals altijd onovertroffen. Problematisch blijft echter altijd de inwerking van vocht, dat de isolerende werking van dons verlaagt. Door een speciale DWR-coating is het Berghaus gelukt dit negatieve effect te minimaliseren.

De Extrem serie van Berghaus

Alpine tochten of expeditie, de Extrem serie van Berghaus is ontworpen voor de meest ongunstige omstandigheden. Alle veeleisende outdoorenthousiastelingen vinden hier hun producten: van de veelzijdige softshell jassen en warme donsjassen tot stugge Gore-Tex Pro-Shell hardshelljacks.

Berghaus kleding en outdooruitrusting is ontworpen door echte avonturiers en experts voor de hoogste eisen in de outdoor- en bergsport.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.