Plaatsbesparende lichte reiskussens voor een ontspannen nachtrust

Reiskussen

Alleen als je ontspannen slaapt, slaap je gezond. Tijdens wandeltochten en trektochten, maar ook tijdens klimvakanties is dit zeer belangrijk. Met een reiskussen word je na een inspannende dag zonder nekpijn uitgerust wakker en kan je er weer lekker tegenaan.
Voor gebruik bij het kamperen en tijdens meerdaagse wandeltochten is een reiskussen een waardevolle aankoop. Want als je een fleecevest opvult met een trui en broek wordt dat op den duur vies en gaat het onprettig ruiken. Hoogwaardige outdoor hoofdkussens kunnen compact worden opgeborgen, zijn licht en passen in elke rugzak.

Er zijn kussens voor de reis zelf en voor nachten in de tent.

Een reiskussen kan verschillende vormen en functies hebben. Zo zijn er nekkussens voor meer comfort in het openbaar vervoer en kussens voor gebruik tijdens lange expedities. Fabrikanten zoals Therm-a-Rest, Eagle Creek, Exped en Vaude hebben veel ervaring op het gebied van kussens en slaapmatten. Hun hoogwaardige kussens zijn een duurzame investering. Wie in hutten, hostels of herbergen overnacht, is daarnaast optimaal uitgerust met een reisslaapzak van zijde of katoen.

Reiskussen

Verschillende isolerende vullingen

De vulling van de opblaasbare kussens bestaat uit dons of schuim en is verdeeld in kamers. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de soort ondergrond kun je kiezen uit kussens met verschillende hardheden. Met zijn vulling isoleert het kussen tegen de kou van de grond en ontlast het nek, schouders en ruggengraat. Bij veel kussens is de onderzijde ongevoelig voor vocht, waardoor ze zich niet volzuigen maar droog en licht blijven.Nekkussens voor vlieg-, trein- en busreizen

Een reiskussen is zelfs al voor de reis naar de bestemming een welkom accessoire. U-vormige kussen zorgen voor comfort tijdens een hobbelige busreis, zodat je ondanks de beperkte zitruimte toch lekker kunt slapen. Je medepassagier zal je dankbaar zijn! Net als tijdens busreizen is een nekkussen ook zeer aangenaam tijdens trein- en vliegtuigreizen. Of je nu in het vliegtuig zit of wacht op je aansluitende vlucht, met je eigen kussen kun je altijd ontspannen.

Altijd je eigen, schone kussen in het hostel

In het bijzonder op lange rugzakreizen is je eigen kussen dat je van thuis hebt meegebracht vaak de beste keuze. Vooral als je de hygiëne in het hotel of hostel niet helemaal vertrouwt. Los van het hygiënische aspect is een eigen kussen ook een goed idee voor mensen met een allergie en mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.