Ruimtebesparende lichte reiskussens voor een ontspannen nachtrust

Reiskussen

Alleen als je ontspannen slaapt, slaap je gezond. Tijdens wandeltochten en trekking, maar ook tijdens de klimvakantie is slaap daarom juist zo belangrijk. Met een reiskussen word je na een inspannende dag zonder nekpijn uitgerust wakker en kan je er weer lekker tegenaan.
Voor gebruik bij het kamperen en tijdens meerdaagse wandeltochten is een reiskussen een waardevolle aanschaf. Want op den duur wordt het met een trui en broek opgevuld fleecevest vies en ruikt niet prettig. Hoogwaardige outdoor hoofdkussens zijn klein op te bergen, licht en passen in elke rugzak.

Er zijn kussens voor de reis en voor de nachten in de tent.

Een reiskussen kan verschillende vormen en functies hebben. Dit kan een nekkussen zijn voor meer comfort in het openbaar vervoer, of een kussen voor gebruik tijdens uitgebreide expedities. Fabrikanten zoals Therm-a-Rest, Eagle Creek, Exped en Vaude hebben ruime ervaring op het gebied van slaap- en slaapmatten. Hun hoogwaardige kussens zijn een langetermijninvestering. Wie in hutten, hostels of herbergen overnacht, is bovendien met een reisslaapzak van zijde of katoen optimaal uitgerust.

Reiskussen

Verschillende isolerende vullingen.

De vulling van de opblaasbare kussens bestaat uit veren of schuim en is in kamers verdeeld. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de soort ondergrond kun je uit kussens met verschillende hardheden kiezen. Hierdoor isoleert het kussen tegen kou van de grond, en ontlast nek, schouders en ruggengraat. Bij veel kussens is de onderzijde vochtongevoelig en ze zuigen zich dus niet vol, maar blijven droog en licht.

Nekkussens voor vlieg-, trein- en busreizen.

Een reiskussen is zelfs al voor aankomst op de reisbestemming een goede zaak. U-vormige kussens, zogenaamde "nekhoorntjes" stellen je tijdens de hobbelige busreis op je gemak en zorgen ervoor dat je bij weinig zitruimte toch lekker kunt slapen. Je medepassagier zal je dankbaar zijn! Een nekkussen is tijdens busreizen, maar ook tijdens trein- en vliegreizen erg prettig. Of je nu in het vliegtuig zit of wacht op je aansluitende vlucht - met je eigen kussen ben je altijd verzekerd van ontspanning.

Altijd je eigen, schoon kussen in het hostel

Vooral tijdens langdurig backpacken is je eigen kussen dat je van thuis hebt meegebracht vaak de betere optie. Vooral als je de hygiëne in het hotel niet helemaal vertrouwt. Afgezien van hygiëne zitten mensen met een allergie en mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt met een eigen kussen ook aan de veilige kant.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.