Niet enkel voor ultralicht-fanaten: Tarps en dekzeiltenten

Tarps

Nachten erg dicht bij de natuur doorbrengen - een wonderlijke belevenis. Buiten waar fauna en weer het toelaten is een tarp een goed alternatief voor een tent. Het kan samen met andere uitrusting zoals trekkingstokken en zaken die de natuur aanbiedt in een mum van tijd tot een volwaardige accommodatie worden omgetoverd. Bovendien is het eenvoudig en veelzijdig in gebruik.

Naast het gebruik als tent kan een tarp ook gebruikt worden als bescherming tegen de zon of regen tijdens het eten of rusten. Talrijke kwalitatieve tarps van producenten zoals MSR, Hilleberg, Exped of Nordisk zijn in onze winkel verkrijgbaar.

Lichte tarp als bescherming tegen weersinvloeden.

De klassieke tarp gaat gepaard met een eenvoudig bouwplan. In tegenstelling tot een eenvoudig plan beschikken moderne tarps toch over vele bijzonderheden die bij gebruik in openlucht erg positief ervaren werden. Naast het feit dat ze waterdicht en scheurvast zijn, speelt vooral het lichte gewicht en het raschelarmen-materiaal waarvan ze gemaakt zijn een grote rol.

Vaak beschikken ze over een bijgevoegd frame en sterk belastbare ogen om de tarp vast te zetten. De volwaardige dekzeiltent beschermt zo ook tegen sterke wind en regen. Nog lichter is enkel een rots als dak of een bivakzak.

De tarp als uitbreiding voor de tent.

Gewicht is een belangrijke factor voor outdooruitrusting die vaak voor lange tijd op de rug gedragen moet worden. Om die reden hebben lichte tenten vaak beperkte plaats. Op de camping met de auto of bij slecht weer is dan wel wat meer plaats welkom. Veel producenten zoals Vaude of Exped bieden daarom bepaalde tarpconstructies aan om de tent uit te kunnen breiden.

Die kunnen enerzijds aan de tent vastgemaakt worden of anderzijds gewoon als klassieke tarp gebruikt worden. Dus ook periodes met slecht weer kunnen zo in de tent doorgebracht worden.

Tarps voor groepen

Veel tarps zijn voldoende groot om ook hele groepen van zes of meer personen onderdak te bieden. Op die manier kan de tourbagage bijzonder klein blijven. Bij groepen kunnen de dekzeiltenten bovendien ook gebruikt worden als overdekking van kookstellen, waarbij de verluchting bijzonder belangrijk is. Vaak worden ook de gemeenschappelijke plaatsen met een dekzeiltent overdekt en bieden zo overdag bescherming tegen regen of zon.

Bijzonder dicht bij de natuur

Een nacht onder een tarp is niet enkel iets voor puristen en outdoorfanaten die zo licht mogelijk willen reizen. Die natuurervaring valt nauwelijks te vergelijken met een nacht in een tent. De frisse lucht zorgt voor een bijzonder ontspannende slaap. Bovendien zorgen directe zonnestralen niet voor een sauna-gevoel, dat de nacht erg vroeg weer beëindigt.

Een kwalitatieve tarp hoort bij elke outdooruitrusting en is erg veelzijdig: voor lichtgewichte tourbagage, voor extra comfort of gewoon voor een bijzondere ervaring in de open natuur.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.