Het beste ondergoed: Warm merino wol ondergoed

Merino Ondergoed

Bij bergsport of tijdens het wandelen, het maakt niet uit! Warm ondergoed van merino is altijd de perfecte basislaag onder een outdoorjas en een trekkingbroek. Merino ondergoed houdt warm, is ultradun, ademend, elastisch, eenvoudig in onderhoud en geurresistent. Zo is merinowol de perfecte grondstof voor merino onderhemden en merino onderbroeken voor sportondergoed in de outdoorsport. Zelfs in natte toestand geeft merino baselayer nog wat warmte af. En het beste hieraan: Merinowol is een 100% natuurlijk grondstof!

Waar komt de grondstof voor merino ondergoed vandaag?

Het merinoschaap leeft in de Nieuw-Zeelandse Alpen en levert de grondstof voor merino ondergoed. De dieren moeten in extreme klimaatomstandigheden overleven. De winters zijn zwaar en de zomers heet. De wol is voor het schaap een manier van natuurlijke sportkleding en beschermt het in de winter voor de kou en behoedt het in de zomer voor oververhitting. Bovendien biedt merinowol natuurlijk UV-bescherming. Deze eigenschappen zijn niet alleen geschikt om het merinoschaap te beschermen tegen de klimaatomstandigheden, maar uiteraard ook voor ondergoed van merino.

Fabrikanten als Icebreaker, Smartwool, Rewoolution, Woolpower en Ortovox hebben al vroeg de talrijke voordelen van de merinowol ontdekt. Ze produceren sindsdien kwaliteitsvolle sportkleding die ofwel 100% uit merinowol ofwel uit gemengde weefsel met merinowol en andere vezels bestaat.

Waarom precies ondergoed van merino wol?

Het merinowol is een echte "wondervezel" en maakt van merino ondergoed iets erg speciaals. Voornamelijk outdoor kan ondergoed van merino met zijn uitstekende eigeschappen indruk maken. Daarom bestaan er inmiddels merino onderbroeken, merino sokken en merino shirts met lange mouwen, elk baselayer kledingstuk dat je maar kunt bedenken uit de hoogwaardige wollen grondstof.

Merinowol is in tegenstelling tot "normale" wol erg fijn. Zo worden er erg dunne weefsels gemaakt, waardoor het merino ondergoed een leuk draaggevoel heeft. Merino ondergoed vlijt zich tegen je huid aan en voelt ook niet onaangenaam of storend aan als je het ondergoed al langer draagt. Een andere leuke eigenschap van ondergoed van merino is haar hoge isolatievermogen. Hoewel merino ondergoed erg dun is, houdt ze je lekker warm. Daarom is merino ondergoed ook de perfecte basislaag bij meerdere lagen kleding. Met warm merino ondergoed als basis overleef je zelfs ijskoude temperaturen. Bovendien is ondergoed van merino ademend. Perfect dus als je eens aan het zweten bent.

Merino wol is geurremmend

Dit brengt nog een ander positief aspect met zich mee: Ondergoed van merinowol neemt geen slechte geurtjes aan. Als je dus op een langere tour het merino ondergoed niet dagelijks kunt veranderen, leidt dat tot geen onaangename situaties voor de neus. Als het ondergoed van merino onderweg toch eens gewassen moet worden, dan is dit ook niet erg. Merino ondergoed is onderhoudsvriendelijk en sneldrogend, en daarom ook snel weer bruikbaar. Wie voor outdoorsport nog ondergoed zoekt, moet ondergoed van merino eens overwegen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.