Waterdichte Gore-Tex schoenen voor outdoor, sport en vrije tijd

Gore Tex schoenen

Dankzij het Gore-Tex membraan zijn schoenen niet alleen blijvend waterdicht, maar tegelijkertijd ook zeer ademend en laten ze waterdamp van de voeten naar buiten ontsnappen. Hierdoor is het Gore-Tex membraan geschikt voor alle soorten schoenen, voor sport, vrije tijd of dagelijks gebruik die vaak in een vochtige of natte omgeving gedragen worden. Gevoerde Gore-Tex winterlaarzen, wandelschoenen of trekkinglaarzen, hardloopschoenen en fietsschoenen of waterdichte sneakers en werkschoenen - door het functionele membraan houdt de uitvinding van Gore de voeten in elke situatie droog.

Het Gore-Tex membraan heeft microscopisch kleine openingen. Deze zijn zo klein dat zelfs een waterdruppel ongeveer 20000 keer groter is. Hierdoor kunnen nattigheid en vocht niet door het membraan naar de binnenkant van de schoen doordringen. De dampmoleculen die door sportieve activiteit in de schoen ontstaan zijn echter wel klein genoeg om door de microporeuze structuur naar buiten te worden geleid. Hierdoor zijn Gore-Tex schoenen, Gore-Tex jassen en Gore-Tex broeken tegelijkertijd waterdicht, winddicht en ademend.

Gore-Tex wandelschoenen en Gore-Tex hardloopschoenen

Waterdichte schoenen zijn een vast bestanddeel van een hoogwaardige wandel- en trekkinguitrusting. 's Ochtends in het natte gras, op grote hoogte over oude sneeuwvelden of in de stortregen op de late middag - in de meeste gebieden dient tijdens elk jaargetijde bij wandeltochten rekening te worden gehouden met regen, nattigheid en vocht. Dankzij de waterdichte Gore-Tex laarzen met een hoge schacht zijn wandelaars in de bergen en op het terrein perfect uitgerust voor alle mogelijke weersomstandigheden. Zelfs het oversteken van een ondiepe waterloop of bergbeek is met de waterdichte wandellaarzen geen enkel probleem.

Er zijn ook lichte trailrunningschoenen met een waterdicht Gore-Tex membraan verkrijgbaar. Bij lichte regen en geringe nattigheid geven veel hardlopers echter de voorkeur aan schoenen zonder membraan, omdat deze een nog betere ventilatie bieden. Tijdens het trainen in de regen, over natte velden of tijdens bergtochten in wisselende weersomstandigheden zorgen Gore-Tex hardloopschoenen ook bij langere loopeenheden voor droge voeten.

Gore-Tex Comfort en Gore-Tex Surround schoenen

Voor het ontwikkelen van sportschoenen en outdoorschoenen bestaan er verschillende constructies van het Gore-Tex membraan die door hun structuur in functionaliteit verschillen. Ondanks de verschillende constructiewijzen zijn ze allemaal blijvend waterdicht en ademend. Voor Gore-Tex winterschoenen en gevoerde Gore-Tex laarzen gebruiken fabrikanten zoals Hanwag, Scarpa of Lowa, meestal de Gore-Tex Insulated Comfort. Deze kenmerkt zich door zijn dikke isolatielaag tussen de voering en het Gore-Tex membraan en is hierdoor uitermate geschikt voor gebruik in de sneeuw, bij bergbeklimmingen en alpine tochten.

De variant Gore-Tex Performance Comfort functioneert op basis van een dempend laagje tussen de binnenvoering en het membraan en wordt vaak gebruikt voor wandelschoenen en waterdichte schoenen voor dagelijks gebruik. Met de Gore-Tex Extended Comfort variant richt Gore zich op trailrunners en duursporters. Bij de ˮExtended Comfortˮ is de extra laag tussen het membraan en de voering bewust weggelaten voor een geoptimaliseerd ademend vermogen. De constructiewijze van de Gore-Tex Surround schoenen is bijzonder innovatief. Zijdelingse openingen in de zoolrand laten de lucht ook langs de voetzool circuleren. Waterdamp en hitte worden hierdoor niet alleen van de zijkanten en de bovenkant van de outdoorschoenen weggeleid, maar rondom de gehele voet.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.