Die passende regenkleding voor outdoorsporters

Regenkleding

Is het zwaarbewolkt en vallen er druppels? Dan betekent dat nog lang niet dat je thuis saai op de bank moet gaan hangen om vervolgens te constateren dat op tv toch alleen maar sitcoms worden herhaald. En dat voor de honderdste keer. Moderne regenkleding beschermt, zoals de naam al doet vermoeden, tegen weer en wind en bezit daarnaast andere functionele eigenschappen, die outdoorliefhebbers tijdens het sporten niet zouden willen missen. Met de passende regenoutfit houden outdoorfans het altijd droog, ook als het non-stop met bakken uit de hemel komt. Maar wat moet regenkleding nog allemaal kunnen? Welke modellen heeft de markt zoal te bieden en welke soorten regenkleding zijn er?

Waterdicht en ademend - welke kwaliteiten heeft regenkleding?

Waterdichte kleding biedt 100% bescherming tegen weersinvloeden, zoveel is duidelijk. Maar voor bewegingsintensieve tochten is dit niet voldoende. Iedereen die intensief beweegt, werkt zich namelijk letterlijk in het zweet. Om die reden is regenkleding voor outdooractiviteiten niet alleen waterdicht, maar ook ademend. Een zogeheten membraan zorgt hiervoor. Dit laat vocht van binnen naar buiten ontsnappen, terwijl er andersom geen nattigheid van buiten naar binnen kan komen. Ideaal voor activiteiten waarbij je intensief zweet of als je fietstocht letterlijk in het water valt.

Van top tot teen voorbereid op regen - welke regenkleding is er zoal?

Met ons aanbod aan waterdichte kleding zijn alle mogelijke smaken, gelegenheden en lichaamsdelen afgedekt. Maar laten we bij het begin beginnen! Van alle regenkleding die er bestaat gelden regenjacks nog altijd als "klassieker". Deze speciale functionele jacks zijn min of meer het prototype als het gaat om bescherming tegen nattigheid. Ze zijn 100% waterdicht en afhankelijk van het model zijn ze voorzien van afgedichte of getapete naden. Een bijkomend pluspunt: het bovenmateriaal van hardshell is robuust en kan tegen een stootje. En dat is precies wat je bij outdooractiviteiten nodig hebt. Toch zijn regenjacks niet de enige mogelijkheid om je te beschermen! Voor alle outdoorliefhebbers die van extra lange regenkleding houden, is een regenjas de juiste keuze. En bij plotselinge buien zijn regenponcho's de perfecte noodoplossing. Compact als ze zijn passen ze makkelijk in een volle rugzak en door hun simpele vorm en structuur trek je ze snel over elke outfit heen. Zelfs kleinere rugzakken houd je onder je poncho droog en alternatief garanderen ook geïntegreerde regenhoezen een waterdichte rugzak.

Regenkleding

Voor diegenen die niet willen dat hun onderste ledematen in het regenwater verzuipen, zijn er ook regenbroeken. Net als regenjassen zorgen regenbroeken voor een effectieve bescherming tegen het weer. En last but not least willen je voeten evenzeer bescherming. Met waterdichte schoenen of laarzen weet je zeker dat je onderstel kurkdroog blijft, zelfs bij extreme regen. Draag je bij een onverwachte wolkbreuk geen regenschoenen? Daar is eveneens een reddingsmiddel voor. Dankzij waterafstotende overschoenen blijven je voeten ook in dit geval droog. Extra praktisch is bovendien dat je ze in no time over je normale paar schoenen hebt aangetrokken.

Vaude, Mammut, Bergans, Marmot, Arc'teryx en andere bekende outdoormerken hebben alles in huis om ervoor te zorgen dat jouw tour niet in het water valt. Voor de milieubewuste outdoorliefhebbers onder ons zijn er ook speciale bluesign gecertificeerde producten. Dit keurmerk garandeert dat er tijdens de productiefase extra rekening wordt gehouden met strenge eisen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid. Is je regenuitrusting compleet? Zet dan je capuchon op, ga naar buiten en trek je niets aan van de regen!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.