De regenhoes - regenbescherming voor rugzakken

Regenhoezen

De meeste rugzakken zijn dankzij hun constructie al min of meer goed beschermd tegen regen. Voor hevige en langdurige regenval is het echter aan te bevelen om een extra regenhoes te gebruiken. Want ook wanneer de naden en ritssluiting van een rugzak zijn afgedicht dringt er na verloop van tijd vocht in het binnenste door wanneer er geen extra regenbescherming wordt gebruikt.

Sommige rugzakken hebben daarom al een geintegreerde regenhoes die zich vaak in een extra bodemvak van de rugzak bevindt en daar wanneer nodig uitgetrokken kan worden. Met hun rondom lopende rubberen koord kan de stevige buitenhoes over de rugzak worden getrokken en beschermt zo alle zakken, openingen en ritssluitingen.

Regenhoezen voor tourrugzakken en fietstassen

Afhankelijk van de afmetingen van de rugzak of de tas worden speciaal aangepaste regenhoezen aangeboden die hetzij met rubberen koorden, klittenbandsluitingen of drukknopen ter plekke vastgezet worden. Daarbij is het materiaal robuust en waterdicht en beschermt niet alleen tegen regen maar ook tegen modder en vuil. Daarom zijn regenhoezen ook bij het vervoer zeer handig bij reisrugzakken en tourrugzakken.

Met de ultralichte regenhoezen wordt niet alleen waardevolle elektronica zoals bijvoorbeeld foto-uitrusting beschermd tegen vocht, maar ook kleding en slaapzak zijn na een hevige regenbui nog aangenaam droog. Voor een betere zichtbaarheid bij regen gebruiken veel fabrikanten zoals Vaude, Thule en Osprey vooral opvallende kleuren voor hun raincovers. Ze zijn in bijna alle kleuren te koop. Ook in zwart, blauw, grijs of zilver.

Rugzakhoezen in de passende maat

Zodat de hoes optimaal zit moet deze perfect bij de rugzakmaat passen. Voor dagrugzakken worden kleine rugzakhoezen voor 20-30 liter gebruikt en bij de grote trekkingrugzak passen ook maximaal 80 liter onder de hoes.

Pas op wanneer er scherpe voorwerpen zoals wandelstokken en ijspikkels aan de rugzak zijn bevestigd. De regenhoes moet niet over de scherpe punten of kanten worden gespannen zodat deze tijdens de tour niet inscheurt, maar lang en betrouwbaar beschermt tegen water.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.