De regenhoes: regenbescherming voor rugzakken

Regenhoezen

De meeste rugzakken zijn dankzij hun constructie al min of meer goed beschermd tegen regen. Voor hevige en langdurige regenval is het echter aan te bevelen om een extra regenhoes te gebruiken. Want ook al zijn de naden en ritssluitingen van een rugzak afgedicht, zonder extra regenbescherming zal er na verloop van tijd toch vocht doordringen tot de binnenkant.

Sommige rugzakken worden daarom al geleverd met een geïntegreerde regenhoes die zich vaak in een extra bodemvak van de rugzak bevindt en daar wanneer nodig uitgetrokken kan worden. Met het rondom lopende rubberen koord kan de stevige buitenhoes over de rugzak worden getrokken en beschermt zo alle vakken, openingen en ritssluitingen.

Raincovers voor tourrugzakken en fietstassen

Afhankelijk van de afmetingen van de rugzak of de tas bestaan er speciaal aangepaste regenhoezen, die met rubberen koorden, klittenbandsluitingen of drukknopen vastgezet kunnen worden. Het materiaal van de regenhoes is robuust en waterdicht. Het beschermt niet alleen tegen regen maar ook tegen modder en vuil. Dat maakt de regenhoezen ook handig bij het vervoeren van reisrugzakken en tourrugzakken.

Met de ultralichte regenhoezen wordt niet alleen waardevolle elektronica zoals bijvoorbeeld een fotocamera beschermd tegen vocht, maar ook je kleding en je slaapzak zijn na een hevige regenbui nog droog. Veel fabrikanten zoals Vaude, Thule en Osprey gebruiken opvallende kleuren voor hun regenhoezen, omdat je zo beter zichtbaar bent in de regen. Maar ze zijn in bijna alle kleuren te koop. Ook in zwart, blauw, grijs of zilver.

Rugzakhoezen in de passende maat

Zodat de hoes optimaal zit moet je ervoor zorgen dat deze perfect bij de rugzakmaat past. Kleine rugzakhoezen van 20-30 liter worden gebruikt voor dagrugzakken en onder een hoes voor een grote trekkingrugzak past maximaal 80 liter.

Pas op wanneer er scherpe voorwerpen zoals wandelstokken en ijspikkels aan de rugzak zijn bevestigd. De regenhoes moet niet over scherpe punten of randen worden gespannen om het inscheuren tijdens de tocht te voorkomen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de hoes betrouwbaar beschermd tegen water.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.