Skigereedschap voor het onderhoud van ski's

Skigereedschap

Op naar de piste! Maar wacht, wat heeft dit te betekenen? Je geliefde ski's maken niet genoeg snelheid meer, je snowboard moet opnieuw worden gewaxt en het wordt tijd om alles eens grondig te reinigen. Geen zorgen! Bekende merken zoals Toko, Swix of andere merken bieden het juiste skigereedschap aan om je ski's te onderhouden en zo nodig te repareren. Met hoogwaardig skigereedschap zijn je ski's of snowboard snel weer zo goed als nieuw! Als wintersportfan kan je dan weer naar hartenlust de piste af gaan.

Welk skigereedschap voor welk doel?

Wie zijn hart heeft verloren aan de wintersport, heeft ongetwijfeld ook veel skigereedschap in huis. Maar welk skigereedschap is nu echt onmisbaar? Voor het onderhoud van ski's raden we het standaardgereedschap aan, zoals een waxijzer voor de skiwax, waxverwijderaar, een skiborstel en een reparatiekaars (repair candle). Hiermee bereid je de ski's optimaal voor op de volgende tocht. Ander skigereedschap, zoals een spanner of een skihouder, helpen je ook bij het onderhoud van de ski's.

Niet al je skigereedschap hoeft mee te worden genomen tijdens het skiën, maar sommige onderdelen horen bij je uitrusting. Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwthermometer. Dit is een compact, klein hulpmiddel waarmee je de temperatuur van de sneeuw in een fractie van een seconde kunt meten. Als echte fanatiekeling kan je zo ter plaatse de juiste wax voor je ski's kiezen. Ook speciale stijgijzers voor ski's (harschijzers) zijn handig. Ze worden in de binding van de ski's bevestigd. Hiermee kom je gemakkelijker vooruit in de ijzige sneeuw.

Om het skigereedschap op te bergen en te transporteren, zijn er handige transportkoffers beschikbaar. Zo slingert je skigereedschap niet rond in je kelder en hoef je niet lang te zoeken als je het nodig hebt. Of je je ski's nu wilt waxen of reinigen, tijdens het skiën of thuis: goed skigereedschap zorgt altijd voor onbeperkt plezier op de piste zonder onaangename verrassingen!

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5