Een goede wandelbroek zit goed, past en ademt.

Trekkingbroeken

Een kwalitatieve hoogwaardige wandelbroek bij het wandelen is zoals boter op het brood. Zonder functionele kleding aan de benen "smaakt" het trekking-avontuur maar half zo goed. Wandelbroeken zijn speciale beenbekleding die voornamelijk bij outdooractiviteiten en tijdens bergsport worden gebruikt.

Tijdens een gezellige wandeling, op een hoogtetour in de Alpen of op een trekkingtocht in verre landen, komt het op de optimale outdoorkleding neer. Een goede trekkingbroek geeft u veel bewegingsvrijheid en heeft een hoog draagcomfort. Afhankelijk van het model zijn trekkingbroeken wonderbaarlijk licht, ademend, sneldrogend alsook wind- en waterdicht én vuilafstotend. Dankzij de comfortabele snit en het aangename materiaal zijn de wandelbroeken ook voor het dagelijks leven erg geliefd.

De stof waarvan trekkingbroeken gemaakt worden

Kwalitatief hoogwaardige outdoorbroeken voor dames en heren zijn gemaakt van lichte en robuuste functionele vezels. Een combinatie van nylon, elastaan en katoen heeft zich ondertussen in talrijke outdoortesten reeds bewezen. Licht nylonweefsel, samengesteld uit verschillende soorten vezels, biedt het voordeel dat het vocht meteen opgenomen wordt en door middel van de functionele vezels weg van het lichaam naar buiten wordt getransporteerd. Het kledingsstuk droogt erg snel en voorkomt een vochtig gevoel op de huid. Daardoor verhindert deze functionele kleding dat het lichaam afkoelt.

Daarom worden deze functionele vezels ook niet enkel bij trekkingbroeken gebruikt, maar worden ze in het algemeen bij de productie van outdoorkleding ingezet. Functionele stofmengels vinden bergbeklimmers ook in wandelhemden, wandeljassen, wandelshorten en wandelsokken. Functioneel textiel met meer katoen is daarentegen vaker robuuster, warmen en kan meer verdragen. Ruwe rotsen of oppervlakken, wind en regen kunnen een broek of jas met een hoog aandeel in katoen weinig aandoen.

De reisbestemming en weer bepalen welk materiaal

Reislustige outdoorliefhebbers en wandelaars, die voornamelijk naar warmere regio's trekken, zijn het beste voorzien van een lichte wandelbroek met functionele vezels. Ambitieuze bergbeklimmers en liefhebbers van Scandinavië kijken beter voor een robuuste en stevige trekkingbroek met een hoger aandeel aan katoen.

Afhankelijk van het seizoen en reisdoel kan een combinatie van verschillende materialen en soorten broeken ook nuttig zijn. Bijvoorbeeld een lichte wandelbroek en een extra short in de wandelrugzak. Of een tweede afritsbare broek als universele outdoorbroek is ook een optie. Outdoor professionals zoals Fjällräven, Haflöfs of Vaude bieden talrijke modellen en variaties aan.

Wonderzak wandelbroek

Kwalitatieve hoogwaardige outdoor- en wandelbroeken bieden alle natuurliefhebbers een waaier aan eigenschappen en functies. Ze worden uitgebracht als wandelshorten, driekwartsbroeken, met afritsbare pijpen of met volledige pijpen. Bij de afritsbare broek is het mogelijk het onderste deel van de broekspijp eraf te ritsen. Beschikt de broek bovendien over een verticale T-zip, dan kunnen de wandelschoenen zelfs aangehouden worden.

Om de levensduur ervan de verlengen zijn wandel- en klimbroeken bij de knieën en het zitvlak gedeeltelijk extra verstevigd. Op lange tours met wandelstokken en wandelslaapzakken is dat zeker een voordeel. Tijdens lichte wandelingen die zelfs in trekkingsandelen gedaan kunnen worden zijn zulke verstevigingen niet per se nodig.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.