Jack Wolfskin Merkshop

Jack Wolfskin - functionele kleding voor bijzondere buitenavonturen

Jack Wolfskin

Bijna alle generaties waarderen de functionaliteit en het sportieve design van de Jack Wolfskin outdoorkleding, die helemaal volgens het motto 'Buiten is thuis' een vaste begeleider is bij unieke belevenissen in de natuur. De functionele kleding van Jack Wolfskin schept de juiste voorwaarden voor het optimaal kunnen genieten van die momenten in de natuur. Tenslotte dragen een warme, droge huid, veel bewegingsvrijheid en een goede bescherming tegen de elementen aanzienlijk bij aan het comfortabele gevoel van outdoorfans.

De snel groeiende populariteit van Jack Wolfskin outdoorkleding

Aan het begin van de tachtiger jaren ontwikkelde Jack Wolfskin zich van een klein eigen merk van het label Sine tot een zelfstandige onderneming met een verbazingwekkend succesverhaal. Vanaf de oprichting in 1981 in Frankfurt/Main kon Jack Wolfskin een sterke groei boeken en uiteindelijk opende in 1993 de eerste eigen store zijn deuren. Sindsdien zijn er wereldwijd honderden stores bij gekomen, die Jack Wolfskin ver over de grenzen van het Europese continent bekend hebben gemaakt.
Aanvankelijk gespecialiseerd in outdoorkleding, heeft Jack Wolfskin al weer geruime tijd voor elk gebruiksdoel ook outdoorschoenen en rugzakken in het assortiment.

Jack Wolfskin toont respect voor de natuur

Zo alomtegenwoordig de functionele kleding van Jack Wolfskin in stad en land is, zo weinig is er bekend over de verbazingwekkende en onvermoeibare betrokkenheid met het milieu van het merk uit Idstein. In 2016 kreeg Jack Wolfskin bijvoorbeeld de leidende status van de FairWear Foundation en is daarmee een van de toonaangevende ondernemingen wanneer het gaat om het thema faire en sociale arbeidsvoorwaarden in de totale toeleveringsketen. Daarbij komt een gestaag groeiend aandeel aan bluesign-gecertificeerde producten. Het bluesign-certificaat staat voor een grondstoffenefficiënte, duurzame productie van de functionele kleding van Jack Wolfskin. De gehele ondergoedcollectie van Jack Wolfskin is onderscheiden met de Oeko-Tex 100 standaard. Dit betekent dat de kledingstukken geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Een groot deel van de kleding is al PFC-vrij (per- en polygefluoreerde chemicaliën) en daarmee een stap dichterbij om een gifvrij type functionele kleding te maken, die minder belastend is voor de natuur. In samenwerking met milieuwetenschappelijke instellingen wordt dit aandeel steeds hoger.Jack Wolfskin
Niet alleen bij de productie van de artikelen wordt echter waarde gehecht aan duurzaamheid en fairness, maar ook intern wordt nagedacht over onze planeet. Zo worden dienstreizen zoveel mogelijk met de trein afgelegd, bij het ontwerp van de Jack Wolfskin stores wordt geen PVC gebruikt en de focus op de locaties is gericht op groene stroom en stroom afkomstig van fotovoltaïsche installaties.

Jack Wolfskin outdoorkleding met hightech materialen van hun eigen huismerk

Jack Wolfskin heeft een serie eigen producttechnologieën ontwikkeld, zodat iedereen die Jack Wolfskin regenjacks, isolerende kleding en outdoorbroeken draagt, ook optimaal is aangepast aan de betreffende onderneming in de natuur. Dankzij deze technologieën is de drager/draagster uitstekend beschermd tegen weersinvloeden, beschikt over een maximale bewegingsvrijheid en heeft het heerlijk warm. De meest bekende is daarvan wel het Texapore-membraan, dat wordt gebruikt in de Jack Wolfskin regenjassen en dat is ontstaan door de samenwerking met het gerenommeerde Japanse bedrijf Toray (o.a. verantwoordelijk voor het Dermizax-membraan). Afhankelijk van de zwaarte van de tour zijn er membraan-technologieën met verschillende hoogtes waterkolommen en eigenschappen in puncto robuustheid. Het Texapore-membraan is ook terug te vinden in de eigen schoenen van Jack Wolfskin, om deze waterdicht te maken. Materialen zoals downfiber en fibercloud geven een heerlijke warmte af, terwijl ook de Jack Wolfskin rugzakken dankzij geavanceerde draagsystemen zoals ACR (Air Control System) of flexmotion een uitstekend draagcomfort bieden, zowel op korte als lange tours!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.