Een ontspannen nacht in een lakenzak

Lakenzakken

Wie een huttentocht plant, denkt er misschien niet direct aan een lakenzak op de paklijst te zetten. Maar let op! Lakenzakken zijn bij het merendeel van de hutten verplicht om in de hut te mogen overnachten. Niet alleen als "mobiel dekbedovertrek" vervult de lakenzak zijn rol, maar ook als binnenslaapzak. Zo zorgt hij voor meer warmte. Op warme plekken kan een lakenzak ook als zomerslaapzak worden gebruikt.

Welke lakenzak heb ik nodig?

De eerste belangrijke vraag hierbij is welke vorm de lakenzak of huttenslaapzak moet hebben. Huttenslaapzakken zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee modellen. Als eerste de klassieke rechthoekige vorm en ten tweede het zogenaamde mummiemodel, dat ook gebruikt kan worden als binnenslaapzak in een mummieslaapzak.

Een andere belangrijke factor bij de keuze van de passende lakenzak is het materiaal. Maar wees niet bang, ook hier is het aanbod overzichtelijk. Modellen van zijde zijn erg licht en nemen bijna geen ruimte in je rugzak in. Wel zijn ze relatief duur. Een microvezellakenzak is extreem sterk, waterafstotend en ademend. Lakenzakken van katoen voelen heerlijk zacht en comfortabel aan, maar ze zijn in vergelijking met de eerdergenoemde lakenzakken relatief zwaar en nemen meer ruimte in de bagage in. Wanneer je het snel koud hebt, kan je het beste kiezen voor een lakenzak van fleece. Daarmee blijf je bijzonder goed warm.

Veel lakenzakken hebben aan het hoofdeinde een hoes om een hoofdkussen in te schuiven, zodat deze 's nachts niet verschuift. Ook zijn er modellen met een trekkoord aan het hoofdeinde waarmee je deze als een capuchon kunt sluiten als je last hebt van de tocht. Met de juiste lakenzak is een ontspannen nachtrust gegarandeerd.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.