Fietscomputers voor consequente training en de systematische diagnose van de prestaties

Fietscomputers

Veel meer dan een kilometerteller: Fietscomputers zijn kleine technische wonderen. Want naast de snelheidsmeting, de berekening van de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid kunnen deze veel meer dan een eenvoudige kilometerteller voor de fiets. Natuurlijk hebben de lichte apparaten die tegenwoordig draadloos functioneren een kilometerteller. Maar wat voor moderne training en de controle van de resultaten net zo belangrijk is, namelijk de afgelegde hoogtemeters, of de cadans (trapfrequentie) is op het display altijd te controleren.

Alle belangrijke gegevens in het zicht via draadloze overdracht

Nadat de meetsensoren op de fiets zijn gemonteerd en het apparaat geconfigureerd is, staat niets het gebruik meer in de weg. De fietscomputer ontvangt de verzamelde waarden en kengetallen draadloos middels sensoren op het display, waar deze overzichtelijk worden weergegeven. Zo hoeft de fietser maar een korte blik op het stuur te werpen om, afhankelijk van de programmering, het tijdstip, het totale aantal kilometers of de stopwatch te controleren.

Geschikt voor de training, voorbereiding op het seizoen en fietsreizen

Ongeacht of als professional of ambitieuze recreatieve fietser - fietscomputers zijn een uitstekend instrument voor de fietser om op elk moment de belangrijkste waarden in de gaten te houden. Voor elk gebruiksdoel is in het assortiment van Garmin de passende oplossing te vinden. Daarom zijn fietscomputers uitstekend geschikt als doelgerichte training of als consequente voorbereiding op het seizoen. Tegelijkertijd zijn ze ook zinvol voor ontspannen fietsvakanties en toertochten. De afstand kan worden gecontroleerd en via een borstband met hartslagmeter verschijnt de hartslagfrequentie op het display.

Hoogwaardige modellen hebben veel praktische extra's.

Via de geïntegreerde hoogtemeter en een GPS-signaal komen de hoogwaardige modellen erg dicht in de buurt van een navigatiesysteem. Stijgingen en dalingen worden berekend en in combinatie met overige parameters als de hartslagfrequentie kunnen hieruit interessante conclusies worden getrokken. Een calorieteller is na de bezinning in het café erg praktisch en geeft aan wanneer de appeltaart weer verbrand is. Praktisch voor fietsvakanties of wanneer er lange etappes op het programma staan: wanneer het display verlicht is kunnen de waarden ook in het donker worden afgelezen.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.