Fietscomputers voor consequente training en systematische prestatiediagnose

Fietscomputers

Veel meer dan een kilometerteller: fietscomputers zijn kleine technische wonderen. Naast het meten van de snelheid, het berekenen van de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid kunnen deze veel meer dan een eenvoudige kilometerteller voor een fiets. Natuurlijk hebben de lichte apparaten die tegenwoordig draadloos functioneren een kilometerteller. Maar voor een moderne training en de controle van de resultaten is het tegenwoordig net zo belangrijk om de afgelegde hoogtemeters of de cadans (trapfrequentie) op het display te kunnen controleren.

Alle belangrijke gegevens in beeld via draadloze overdracht

Nadat de meetsensoren op de fiets zijn gemonteerd en het apparaat geconfigureerd is, ben je klaar om de fietscomputer in gebruik te nemen. De fietscomputer ontvangt de verzamelde waarden en kengetallen draadloos middels sensoren op het display, waar deze overzichtelijk worden weergegeven. Zo hoef je tijdens het fietsen maar een korte blik op het stuur te werpen om, afhankelijk van de programmering, het tijdstip, het totale aantal kilometers of de stopwatch te controleren.

Geschikt voor trainingen, voorbereiding op het seizoen en fietsreizen

Of je nu een professional of ambitieuze recreatieve fietser bent, fietscomputers zijn een uitstekend instrument om tijdens het fietsen op elk moment de belangrijkste waarden in de gaten te houden. Voor elk gebruiksdoel is in het assortiment van Garmin de passende oplossing te vinden. Daarom zijn fietscomputers ideaal voor doelgerichte trainingen en een goede voorbereiding op het wielerseizoen. Daarnaast zijn ze ook handig voor ontspannen fietsvakanties en toertochten. De afstand kan worden gecontroleerd en via een borstband met hartslagmeter verschijnt de hartslagfrequentie op het display.

Hoogwaardige modellen met praktische extra's

Via de geïntegreerde hoogtemeter en een GPS-signaal komen de hoogwaardige modellen erg dicht in de buurt van een navigatiesysteem. Stijgingen en dalingen worden berekend en in combinatie met overige parameters zoals de hartslagfrequentie kunnen hieruit interessante conclusies worden getrokken. Ook een calorieteller komt van pas na een stop bij de plaatselijke koffietent, zodat je weet wanneer de appeltaart weer is verbrand. Veel fietscomputers beschikken ook over een verlichting. Dit is vooral handig voor fietsvakanties of wanneer er lange etappes op het programma staan: wanneer het display verlicht is kunnen de waarden ook in het donker worden afgelezen.

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5