Retourneren

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over retouren. Kies wat voor jou van toepassing is.

Retourneren

Past of bevalt iets niet? Ook al doen we ons best voortdurend onze artikelbeschrijvingen, foto's en maatadviezen te verbeteren, kan het toch voorkomen dat een klimschoen niet past, de hardshell anders aanvoelt dan verwacht of dat een rugzakmodel niet geschikt is voor je rug.

Daartoe zeggen wij: Geen probleem, stuur het ons terug!

Je hebt 100 dagen de tijd om het artikel te beoordelen. Je kunt je retour ook binnen de bedenktermijn bij ons aanmelden, daarna heb je nog 14 dagen om de artikelen daadwerkelijk retour te sturen. Wij accepteren alleen ongebruikte artikelen. De artikelen mogen geen teken van gebruik vertonen en aangehechte etiketten mogen niet verwijderd zijn. Meer informatie over het herroepingsrecht kun je vinden in de klanteninformatie en in onze algemene voorwaarden.

Het is helaas niet mogelijk een artikel om te ruilen. Ben je wel tevreden met je artikel, maar mocht je het toch graag in een andere kleur of maat willen hebben, stuur ons dan het niet-gewenste artikel retour voor een terugbetaling en geef de nieuwe bestelling op. Op die manier komt het vervangende artikel zo snel als mogelijk naar je toe!

Land van levering Retourkosten

Nederland

€3.95 wanneer je onze retourlabel gebruikt.

België

€9.95 wanneer je onze retourlabel gebruikt.

De 4 retourstappen

Voor een snelle retourafhandeling verzoeken wij u om de volgende stappen te doorlopen.

1. Vul het formulier in Vul het retourformulier in dat je bij de zending ontvangen hebt. Hierdoor kunnen we je retourzending zo snel mogelijk verwerken.
2. Pak de artikelen in Stuur de artikelen - indien redelijkerwijs mogelijk - in de onbeschadigde, originele verpakking en in een geschikte kartonnen doos aan ons terug.
3. Verzend het pakket

Je draagt als klant de rechtstreekse kosten van terugzending van het artikel. Je kunt daarbij kiezen uit de volgende opties: 

  • Maak gebruik van het Bergfreunde-retourlabel. De kosten worden met de creditnota verrekend.
  • Het pakket zelf voldoende frankeren en verzenden naar:
    Bergfreunde GmbH, Peter-Schaufler-Straße 16, 72108 Rottenburg - Germany

Verstuur de artikelen niet zonder deze te frankeren, in dat geval moeten wij namelijk de extra kosten van je creditnota aftrekken.

4. Je krijgt je geld terug Zodra de producten bij ons zijn aangekomen, controleren en verwerken we ze. Nadien ontvang je van ons een e-mail. Reeds betaalde bedragen worden steeds terugbetaald via de betaalmethode waarmee je bij ons hebt betaald. Dit gebeurt normaal gesproken binnen 7-10 werkdagen na ontbinding (Let op: tijdens drukke periodes kan dit tot maximaal 14 dagen duren).

Garantie

Bij garantiegevallen doen we onze uiterste best voor je! Zie voor meer informatie de pagina over klachten & garantie.

Transportschade

Bij schade ontstaan tijdens het transport, zorgen wij vervanging. Controleer je zending direct bij ontvangst op volledigheid en beschadigingen. Laat eventuele afwijking zo mogelijk direct bij ontvangst door de bezorgservice registreren. Informeer ons team direct via het contactformulier of bel naar +31 (0)30 - 499 0286 , zodat we de terugbetaling of omruiling van jouw bestelling direct kunnen regelen. Indien je de beschadiging niet registreert bij de bezorgservice of geen contact met ons opneemt heeft dit geenszins gevolgen voor je wettelijke garantierechten. Je helpt ons wel om onze eigen aanspraak tegenover het logistieke bedrijf respectievelijk de transportverzekering geldend te maken.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 (0)30 - 499 0286.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.