Klaar voor avontuur met de outdoormes!

Outdoor messen

Voor een echte outdoorfan is een goed mes goud waard! Wie veel onderweg is in de vrije natuur heeft een outdoormes nodig, waar hij altijd op rekenen kan. Ongeacht zakmes of eenhandmes, Opinel, Wenger of Gerber - een hoogwaardig mes is een onmisbaar hulpmiddel, dat niet weg te denken is uit het outdoorleven. Als nuttig allround gereedschap bij trekking en wandelen of bij het klimmen een touw doorsnijden, een outdoormes moet altijd in de bagage zitten! Wie eenmaal een echt goed outdoormes of een hoogwaardige zakmes op de tour bij zich heeft, zal nooit meer zonder op pad gaan!

Wat moet een goed mes kunnen?

Hoogwaardige outdoormessen zijn geen standaard messen. Outdoormessen zijn hoogwaardig gereedschappen, waarmee nauwkeurig en veilig kan worden gewerkt en die altijd voor honderd procent betrouwbaar zijn. Opdat je ook voor langere tijd plezier hebt van je mes, is het daarom belangrijk om bij de aanschaf op een aantal bijzondere aspecten te letten. Tenslotte moet de zakmes of outdoormes ook onderweg altijd topprestaties leveren!

Een goed mes moet vooral één ding zijn, en dat is echt goed scherp! En hij moet natuurlijk ook zo lang mogelijk scherp blijven. Daarom moet je bij de aankoop van een mes vooral erop letten dat de outdoormes over de juiste hardheid beschikt. Met hardheid wordt meestal de slijtage-weerstand van het lemmet bedoeld. Wanneer het mes dan toch een keer bot wordt, moet het lemmet in ieder geval daarna goed kunnen worden geslepen. Het staal waarvan het lemmet is gemaakt, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Een kwalitatief hoogwaardig outdoormes, maar ook goede zakmessen moeten zijn uitgerust met een stevig lemmetstaal, dat in het beste geval ook roestvrij is.

Outdoor messen

Helemaal bovenaan de to-dolijst voor hoogwaardige outdoormessen moet echter ook het thema veiligheid staan! Een stevige lemmetvergrendeling voorkomt dat het mes per ongeluk dichtklapt. Zo wordt het risico op een blessure tot een minimum beperkt en een veilige omgang met het mes gegarandeerd! Anti-slip en ergonomisch gevormde heften zorgen er bovendien voor dat het mes perfect in de hand ligt.

Betrouwbaarheid, veiligheid, perfect afwerking - wie bij de aankoop van het mes al deze aspecten in ogenschouw neemt, krijgt gegarandeerd een goed outdoormes waarvan hij veel plezier heeft. Met de juiste mes kan er nauwelijks nog iets mis gaan tijdens outdooravonturen!

Voor elk gebruiksdoel het juiste outdoormes

Het assortiment aan hoogwaardige outdoormessen is net als de inzetmogelijkheden enorm groot. Moet het een zakmes met zoveel mogelijk functies zijn of een eenhandsmes? Wat is het gewenste greepmateriaal? Welk type lemmetvergrendeling wordt gebruikt? Maar ook andere factoren zoals lemmetlengte, gewicht en niet in de laatste plaats het beschikbare budget spelen een rol. Wie uiteindelijk een keus heeft gemaakt voor welk doel hij een mes nodig heeft en daarnaast rekening houdt met z'n eigen voorkeuren, vindt al snel zijn persoonlijke favorieten!

Welke outdoormessen zijn er?

De klassieker onder de outdoormessen is natuurlijk de goeie oude zakmes. Het Opinel zakmes is hier perfect voor wandelaars, hengelaars of paddestoelenverzamelaars. Het sinds 1890 bijna niet veranderde model van het zakmes heeft een mooie houten heft en een veilige ringvergrendeling. Als het om functionaliteit gaat dan is het wereldberoemde Zwitserse officiersmes onverslaanbaar. Een scherp lemmet, schaar, kurktrekker, pincet, zaag, blikopener en een vijl zijn slechts een handvol mogelijkheden die dit zakmes te bieden heeft. De toepassingen van dit mes zijn nagenoeg onbeperkt, bij outdooractiviteiten zoals wandelen, klimmen of kamperen of ook in het dagelijks leven, het maakt niet uit. Voor een zakmes moet er altijd een plaatsje in je broekzak te vinden zijn!

Eenhandsmessen zijn weliswaar ook een soort van zakmessen, maar hun focus ligt duidelijk op de snijeigenschappen van het lemmet. Deze messen kunnen met een hand worden geopend en zijn daardoor perfect voor wanneer je maar een hand vrij hebt om te werken. Als lemmetvergrendeling wordt hier in de meeste gevallen een linerlock of een framelock vergrendeling gebruikt. Het voordeel van deze varianten is naast de veiligheid vooral het feit dat ook outdoormessen zo met één hand kunnen worden dichtgeklapt. Zowel het fijne als het iets grovere werk gaat heel soepel met dit outdoormes!

Voor de outdoor kleinsten onder ons is natuurlijk ook iets bedacht! Speciale outdoormessen voor kinderen zijn precies aangepast aan de anatomie van de kleine handjes. En de kwaliteit van deze messen doet zeker niet onder voor de volwassenen variant! Uiteraard staat het thema zekerheid op de eerste plaats bij de zakmessen voor kinderen. Antislip heften zorgen ervoor dat de messen ook altijd op de juiste plaats blijven zitten. Zowel een afgerond lemmet als een stevige lemmetvergrendeling zorgen voor een optimale veiligheid. Met deze messen kan het outdooravontuur beginnen!

Wie zonder outdoormes op pad gaat, zal al snel merken dat er iets ontbreekt! Een kwalitatief hoogwaardig mes maakt vele outdoorklusjes makkelijker. Zakmes of eenhandsmes, een goed mes hoort gewoon in elke outdoor uitrusting thuis!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.