Reistassen en duffle bags voor reizen, sport en expedities

Reistassen

Tassen voor reizen en sportieve activiteiten verschillen enorm qua materiaal en uitrusting. Afhankelijk van de uitvoering bieden kleine en grote reistassen tussen ongeveer 40 liter en 120 liter opbergruimte. Reistassen voor langere tochten hebben vaak een volume van 70 liter of 90 liter.

Om de tassen en duffle bags goed te kunnen vervoeren, beschikken ze over verschillende mechanismes. Reistassen met wielen zijn geschikt voor vervoer op vlak terrein, zoals in steden en op luchthavens en treinstations. Veel duffle bags voor reizen en expedities zijn daarentegen uitgerust met geÏntegreerde rugzakdragers.

De juiste reistas voor elk gebruiksdoel

Duffle bags die als waterdichte reistassen voor trekking en expedities worden gebruikt zijn vaak gemaakt van bijzonder slijtvast Tarpaulin en extra versterkt met Cordura of polyester. Het zogenaamde "vrachtwagenzeil" is uiterst weerbestendig, robuust en duurzaam. Een opbergbaar draagsysteem en extra handgrepen completeren de voor expedities geschikte plunjezakken van merken als The North Face, Ortlieb of Eagle Creek.

Daarentegen is lichter materiaal ook geschikt voor een pure sporttas of een ruime weekender. Bescherming tegen het weer en duurzaamheid onder extreme omstandigheden spelen hierbij een minder belangrijke rol. In plaats daarvan hechten sporters en reizigers waarde aan een goede uitrusting met verschillende vakken voor schoenen, accessoires en documenten.

Compacte reistassen of extra grote bags voor de uitrusting.

De waterdichte duffle bags zijn ook verkrijgbaar in kleinere maten. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik, als handbagage, voor dagtochten en weekendtrips. In extra grote tassen daarentegen is er ruimte voor de uitrusting voor wintertochten, lange reizen en expeditie-uitrusting. Wanneer deze volledig gevuld zijn, zijn ze echter zeer zwaar en nauwelijks te vervoeren, zelfs niet met rugzakdragers.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.