Hoofdlampen: wanneer de nacht tot dag omgetoverd wordt.

Hoofdlampen

Wie reeds 's nachts in de bergen is geweest of in het donker iets in de tent heeft moeten zoeken, weet de voordelen van een LED-hoofdlamp (EN: Headlamps) in te schatten. Zo zorgt de kleine schijnwerper op het hoofd bij veel activiteiten voor een optimale verlichting van het gezichtsveld. Dankzij de elastische rubberen band kan de hoofdlamp eenvoudig op het hoofd of de helm bevestigd worden en zijn de handen vrij om bijvoorbeeld tijdens een nachtwandeling de kaart te bestuderen, on het donker de tent op te bouwen of om 's avonds nog in het park te gaan joggen.

Perfect licht door aanpasbare lichtstanden

Moderne LED-hoofdlampen beschikken vaak over meerdere standen Met een druk op de knop wordt de lichtintensiteit van de hoofdlamp versterkt of gedimd. Daardoor kan de lichtkegel van de LED-hoofdlamp optimaal aan elke situatie aangepast worden. Een groot deel van LED-hoofdlampen werkt met gewone batterijen die meteen in de behuizing van de hoofdlamp of in een apart voorzien vak gestoken kunnen worden. Professionele hoofdlampen voor alpinisme halen de nodige stroom daarentegen uit een apart accupakket, dat in de rugzak zit en opgeladen moet worden.

Ook een lichtbron in noodgevallen

Vooral in de herfst en in de winter worden veel bergbeklimmers bij het invallen van de nacht verrast en maken door het gebrek aan licht fouten. Om dat te voorkomen dient iedereen in geval van nood altijd een hoofdlamp bij te hebben.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.