Hoofdlampen: wanneer de nacht tot dag omgetoverd wordt

Hoofdlampen

Wie 's nachts al eens in de bergen is geweest of in het donker iets in de tent heeft moeten zoeken, weet wat de voordelen van een ledhoofdlamp zijn. Zo zorgt de kleine hoofdlamp bij veel activiteiten voor een optimale verlichting van het gezichtsveld. Dankzij de elastische rubberen band kan de hoofdlamp eenvoudig op het hoofd of een helm bevestigd worden, zodat je handen vrij zijn om bijvoorbeeld tijdens een nachtwandeling de kaart te bestuderen, in het donker de tent op te zetten of om 's avonds nog in het park te gaan joggen.

Perfect licht door aanpasbare lichtstanden

Moderne ledhoofdlampen hebben vaak meerdere lichtstanden. Met een druk op de knop wordt de lichtintensiteit van de hoofdlamp versterkt of gedimd. Daardoor kan de lichtkegel van de ledlamp optimaal aan elke situatie aangepast worden. Een groot deel van de hoofdlampen werkt met gewone batterijen die meteen in de behuizing van de hoofdlamp of in een apart hiervoor bestemd vak kunnen worden gestoken. Professionele hoofdlampen voor alpine bergtochten halen de nodige stroom daarentegen uit een aparte accu, die in de rugzak zit en moet worden opgeladen.

Ook een lichtbron in noodgevallen

Vooral in de herfst en in de winter worden veel bergbeklimmers door het invallen van de nacht verrast en dwalen dan rond in het donker. Om dat te voorkomen dient iedereen in geval van nood altijd een hoofdlamp bij zich te hebben.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.