Sportondergoed voor dames zorgt voor uitstekend draagcomfort tijdens het sporten

Sportondergoed voor dames

Kwalitatief hoogwaardig sportondergoed voor dames is duidelijk lichter, heeft een groter ademend vermogen en voelt, voor dames die affiniteit hebben met bergsporten, zachter aan dan conventioneel ondergoed van katoen. Juist bij intensieve outdooractiviteiten als wandelen, trailrunning, bergbeklimmen, maar ook tijdens skiën, skitours en alpine tochten, dient het sportondergoed zo te functioneren dat deze het lichaam van elke vrouw droog en warm houdt. Bij sportondergoed hebben vrouwen de keuze uit licht sportondergoed of thermisch ondergoed. Het sportondergoed voor dames vormt zo een onmisbare kledinglaag in de outdoorkleding en mag daarom niet ontbreken in de garderobe van enthousiaste bergsportsters.

Het principe van goed thermo ondergoed voor dames

Het thermo ondergoed is de onderste laag die meteen contact heeft met de huid. Het is dus de eerste laag in het zogenaamde laagjesprincipe. Sportondergoed in outdoorkleding dient bij het gebruik in de natuur en in de bergen de volgende taken te volbrengen: het thermo ondergoed voor dames voert het lichaamsvocht en het zweet dat door beweging is ontstaan snel van de huid af naar buiten. Hierbij nemen de functionele vezels de watermoleculen in het weefsel op, verdelen ze royaal en voeren het vocht verder af naar buiten. In combinatie met de sneldrogende eigenschappen van sportondergoed krijgen dames geen onaangenaam en vochtig draaggevoel op de huid en het lichaam.
Bovendien speelt de pasvorm van sportondergoed voor dames een belangrijke rol. Speciale sportbeha's en bh's die voor de verschillende outdooractiviteiten zijn ontwikkeld geven een goede ondersteuning en volgen elke beweging. Hoogwaardig sportondergoed is aangepast aan de vrouwelijke anatomie en is nauwsluitend zonder te beknellen. Juist onder warme omstandigheden dienen dames erop te letten dat het sportondergoed eerder licht en losjes om het lichaam valt zodat er sprake is maximale ventilatie.
Bij kou komt het aan op sportondergoed met meer volume zoals bijvoorbeeld merinowol of frottee, omdat de lucht die in het weefsel zit de eigenlijke warmte-isolatie vormt. Thermo ondergoed dient daarom zo te zijn geconstrueerd dat de warme lucht alleen bij de gewenste ventilatie en afkoeling naar buiten dringt.

Thermo ondergoed - het materiaal waar comfortabele dromen van gemaakt zijn

Sportondergoed voor dames kunnen gemaakt zijn van een zachte en geurneutrale merinowol of van een krachtige sneldrogende functionele vezel. De klassieke functionele vezel in sportondergoed bestaat uit een lichte en zeer ademende polyester mix. Het polyester sportondergoed heeft het voordeel dat het zweet direct opneemt, over een groot gebied verdeelt, naar buiten afvoert en daarbij akelig snel droogt. Bovendien is het enigszins lichter wat betreft gewicht en draaggevoel. Het klassieke merino sportondergoed voor dames daarentegen is veel warmer dan de polyester mix.
Merino ondergoed is bovendien zeer ademend, maar enigszins zachter, huidvriendelijker en geurneutraler dan sportondergoed van polyester. Daarom komt het erop aan bij welke temperaturen en bij welke activiteiten je het sportondergoed draagt. Bij intensieve activiteiten in de hitte wordt een zeer ademend polyester sportondergoed geadviseerd en bij koude omstandigheden comfortabel merino ondergoed. Heb je jouw sportondergoed eenmaal aan de omstandigheden buiten aangepast dan kan er niets meer verkeerd gaan tijdens je volgende outdooravontuur.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.