Nooit meer koud met de juiste donsbroek

Donsbroeken

Een donsbroek moet het lichaam in de eerste plaats warm houden, zodat je goed gewapend nieuwe avonturen in koude gebieden en op grote hoogten kunt beleven. Geen ander kledingstuk biedt meer temperatuurcomfort dan een donsbroek in combinatie met bijpassende donsjas. Zo zorgen donsbroeken steeds voor aangename warmte in situaties en bij activiteiten waarbij weinig wordt bewogen, zoals ontspanning in de tent of berghut, of pauzes tijdens het boulderen of klimmen. Met name als je niet beweegt, dreigt het lichaam in koude omstandigheden snel af te koelen. Daarom is het belangrijk om je zeker in periodes van rust (slapen, pauzeren, etc.) met een goede donsbroek en een technische donsjas te beschermen tegen kou en bevriezing. Met de juiste donsbroek ga je goed aangekleed en ingepakt naar bed om de volgende dag nieuwe buitenavonturen aan te kunnen.

Kenmerken van een goede donsbroek

De voordelen van een donsbroek als extra isolatielaag liggen voor de hand. Het lage gewicht en het kleine pakvolume zorgen ervoor dat een donsbroek altijd in de rugzak kan worden meegenomen. Dons heeft de eigenschap dat het temperatuurbereik tussen "te warm" en "te koud" duidelijk groter is dan bijvoorbeeld bij een fleecebroek of gevoerde winterbroek. De donsvulling in de donsbroeken neemt zelfs door het lichaam geproduceerd vocht op en voert het bij een lage buitentemperatuur naar buiten af. Hierdoor garandeert de donsbroek steeds een optimale temperatuur aan het lichaam. Koude nachten in de tent of in de hut behoren met de juiste donsbroek en donsjas in de toekomst tot het verleden.

Donsbroeken juist onderhouden

Dons is een zeer gevoelig isolatiemateriaal. Dons neigt bij vochtigheid samen te klitten en aan isolerend vermogen te verliezen. Daarom is het belangrijk dat, als de donsbroek of de donsjas vochtig werd, hij op een droge plek wordt opgehangen om te drogen en te luchten. Donsbroeken moeten bovendien zo nu en dan met een speciaal donswasmiddel worden gewassen, zodat het dons zijn vulkracht en isolerende werking behoudt. Als je op deze kleinigheden let, zal je in de toekomst nog vele avonturen in de bergen kunnen beleven met je donsjas en donsbroek.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.