Nooit meer koud met de juiste donsbroek

Donsbroeken

Een donsbroek moet het lichaam in eerste instantie warm houden, zodat je goed gewapend nieuwe avonturen in koude streken en op grote hoogten kunt ondernemen. Geen ander kledingstuk biedt meer temperatuurcomfort dan een donsbroek in combinatie met het passende donsjas. Zo zorgen donsbroeken in situaties en bij activiteiten waarbij weinig wordt bewogen, zoals verblijf in een tent of in de berghut, maar ook tijdens een pauze bij het boulderen of klimmen te allen tijde voor een aangename lichaamstemperatuur. Juist als men niet beweegt, dreigt het lichaam onder koude omstandigheden snel af te koelen. Daarom is het belangrijk om je juist in rustsituaties (slapen, pauzeren, etc.) met een goede donsbroek en een technisch donzen jack rondom tegen kou en bevriezing te beschermen. Met de passende donsbroek ga je goed aangekleed en ingepakt naar bed, om de volgende dag nieuwe outdoor avonturen te doorstaan.

Kenmerken van een goede donsbroek

De voordelen van een donsbroek als extra isolatielaag liggen voor de hand: Het geringe gewicht en het kleine pakvolume zorgen ervoor dat de donzen broek altijd in de rugzak kan worden meegedragen. Dons heeft de eigenschap dat het temperatuurbereik tussen "te warm" en "te koud" duidelijk groter is dan bijvoorbeeld met een fleecebroek of gevoerde winterbroek. De donsvulling in de donsbroeken neemt zelfs door het lichaam geproduceerd vocht op en transporteert dat bij een lage buitentemperatuur naar buiten. Hierdoor wordt de optimale lichaamstemperatuur door de passende donsbroek te allen tijde gegarandeerd. Koude nachten in de tent of in de hut behoren met de juiste donsbroek en donsjas in de toekomst tot het verleden.

Uitleg: Donsbroeken juist onderhouden

Dons is een zeer gevoelig isolatiemateriaal. Dons neigt bij vochtigheid naar klonteren en verlies van isolatievermogen. Daarom is het belangrijk dat, als de donsbroek of het donsjas eenmaal nat is, het op een droge plek wordt opgehangen om te drogen en luchten. Donsbroeken moeten bovendien zo nu en dan met een speciaal donswasmiddel worden gewassen, zodat het dons zijn vulkracht en isolerende werking behoudt. Wordt op deze kleinigheden gelet, dan kunnen er in de toekomst nog vele avonturen in de bergen met het donsjas en de donsbroek worden ondernomen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.