De juiste hardloopleggings voor betere prestaties en meer plezier bij het hardlopen!

Hardloopleggings

Bij de keuze voor hardloopbroeken lopen de meningen ver uiteen. De een zweert bij een nonchalante, klassieke 'joggingbroek', de ander kiest liever voor nauw aansluitende tights van lycra. Je ziet er daarin niet al te urban uit en de hardlooptight is dan ook alleen geschikt voor gewoon wandelen of thuis op de bank, net als een lange onderbroek. De joggingbroek is daarentegen ook in het dagelijks leven veelzijdig bruikbaar. Een nauw aansluitende sportbroek biedt echter een optimaal draagcomfort. Je voelt de broek nauwelijks, omdat ze als een tweede huid de benen omsluit zonder ritselen en klapperen. Ook dit is vanwege de luchtweerstand een belangrijk aspect voor ambitieuze hardlopers.
Hieronder staan een aantal tips voor de keuze van de juiste tights en ¾-tights voor vrouwen en voor mannen.

Wat is nu kenmerkend voor hardlooptights en waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Hardloopkleding moet in ieder geval zijn gemaakt van functioneel materiaal. Dat geldt voor alles, van de sok tot aan de pet. De tijden waarin je met een katoenen hoody en dikke baggypant hardloopt, behoren al sinds de millenniumwisseling tot het verleden. Ademende kleding biedt een uitstekende vochthuishouding, wat juist bij zeer intensieve activiteiten zoals lopen, joggen, running en trail-running heel erg belangrijk is. Zo wordt afhankelijk van de weersomstandigheden, oververhitting of afkoeling effectief voorkomen.
Uiteraard is de vraag naar de pasvorm niet aan de orde bij hardlooptights. Hier gaat het namelijk om nauw aansluitende synthetische broeken, die door het aandeel elastaan zeer flexibel zijn zonder te knellen. De pasvorm blijft daarbij permanent behouden. Vlakke naden zorgen voor een schuurvrij loopcomfort en sommige loopleggings hebben dunnere ventilerende inzetstukken in de knieholtes, bij de kuit of lendenen.
Hardlooptights zijn in verschillende varianten in elk jaargetijde inzetbaar. Er zijn lange modellen, ¾-tights en korte tights voor mannen en vrouwen of hotpants voor het lopen voor dames. Onder 15 °C en vooral bij nat-koud weer is het niet verstandig om langere wandelingen met onbedekte knieën te maken. De kans is groot dat het gewricht na langdurige blootstelling aan de wrede kou gaat protesteren. Daarom bij koel weer in het tussenseizoen gewoon de praktische ¾-legging pakken en bij koud weer de lange variant kiezen. In de zomer of bij een wedstrijd zijn de korte modellen prettige begeleiders.
Naast ritszakken zijn reflectoren, elastieken in de banden en een rits aan de zoom, praktische details van de hardloopleggings om het aan- en uittrekken makkelijker te maken! Keep on going met hoogwaardige hardlooptights van Pearl Izumi, Salomon, Montura of Dynafit!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.