Er bestaat geen slecht weer met een goed regenjas

Regenjassen

Echte bergsporters zijn bij ieder type weer buiten op pad. Of de zon nu brandt, of het nu stormt, regent of sneeuwt - met een regenjack en regenbroek kan ieder zijn eigen klimaat bepalen. Want inmiddels zijn er regenjassen die allang niet meer alleen tegen regen bedoeld zijn. Moderne hardshelljacks bieden ondertussen niet alleen bescherming tegen regen en kou, maar beschermen evengoed tegen wind en ruw rotsgesteente. Zo telt het regenjas nu tot de belangrijkste onderdelen voor een perfect uitgeruste ski- of wandeltour en mag hij ook bij klimtours in de bergen of een expeditie op grote hoogte niet ontbreken.

Regenjacks zorgen overal voor sportieve topprestaties

Bij alle sportieve activiteiten in de bergen worden regenjassen gedragen. Het materiaal van het regenjack is op het gebruik afgestemd. Zo zijn er ultralichte en extreem luchtdoorlatende hardshelljassen voor bewegingsintensieve sporten zoals trailrunning of ski langlauf. Veel robuuster en slijtvaster vallen de meerlaagse regenjacks uit. Die houden bij veeleisende activiteiten zoals klim- en hoogtetours zelfs de grootste belastingen uit.

Waterdicht en ademend - een regenjas maakt zijn belofte waar

Regenjassen zijn de schakel tussen het lichaam en de buitenwereld. En juist daarom heeft bijna iedere regenjas een zogenaamd membraan, dat voor een uitgewogen lichaamsklimaat zorgt onder iedere weersomstandigheid. Dit garandeert dat de bij activiteiten ontstane waterdamp en overtollige warmte van binnen naar buiten getransporteerd wordt en omgekeerd blijven vocht en kou buiten. Hoe waterdicht of luchtdoorlatend een regenjas is, wordt aangegeven in de waterkolom en de zogenaamde RET-waarde. Hoe hoger die waarde is, des te dichter is het hardshelljas en des te beter wordt het eigen lichaamsklimaat geregeld. Stoot een regenjas toch aan zijn grenzen, dan zijn diverse openingen een extra ventilatiemogelijkheid.

Waar je bij een waterdichte jas op moet letten

Een regenjas moet een eenheid vormen met zijn drager. Dat betekent: Hij mag hem niet in zijn bewegingen beperken, niet in zijn prestaties beperken of op het beslissende moment in de steek laten. Daarom worden tegenwoordig regenjacks ontwikkeld die tot in het kleinste detail doordacht zijn en zelfs aan de hoogste eisen van sportieve mensen voldoen. De zakken zijn zo geplaatst dat belangrijke gebruiksgoederen direct onder handbereik zijn, zelf met een rugzak op, of een klimgordel om. Ook de capuchon valt groot uit en kun je met elastiek aansnoeren, zodat er voldoende ruimte voor een helm onder is en je zicht niet beperkt is.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.