Meer plezier op de rotsen met de juiste klimaccessoires

Klimaccessoires

Ongeacht cliphulpen, vloeibaar magnesium of tape: soms zijn het de kleine details bij de klimaccessoires, die een klimtocht perfect maken. Lees hier wat het spectrum aan accessoires zoal te bieden heeft voor het klimmen.

Klimaccessoires voor de vingers: magnesium en tape

Een altijd goed gevuld pofzakje behoort tot de standaard klimaccessoires van elke klimmer. Speelt bij de keuze van het persoonlijke magnesiumzakje zelf inderdaad meestal alleen het uiterlijk een rol, bij het poeder zijn er kleine verschillen. De samenstelling is weliswaar bij alle varianten nagenoeg hetzelfde, maar toch hangt het van de eigen beleving af of de voorkeur uitgaat naar het losse magnesium of de magnesiumbal. Magnesium in vaste vorm is iets goedkoper en moet daarvoor zelf worden kleingemaakt. Wie geen pofzak wil, gebruikt vloeibaar magnesium. Met deze klimaccessoires hoef je slechts een keer voor elke route je handen 'droog te crèmen'.
De keuze van een beschermende tape hangt vooral af van de breedte. Voor kleinere handen en bij minder sterke stabilisatie zijn smallere varianten beter, wanneer de gewrichten meer bescherming nodig hebben wordt de brede versie aanbevolen.

Sterk blijven: klimaccessoires voor de training

Voor degenen die graag in de middagpauze op kantoor of thuis op de bank iets voor zijn klimvingers wil doen, zijn een aantal soorten klimaccessoires beschikbaar voor speciale vingertrainingen. Naast kneedballen of -ringen zijn er ook enkele hanggrepen voor het verbeteren van de vingerkracht. Bovendien zijn er mechanische accessoires zoals drukveren om te knijpen of de powerball, waarmee je ook goed de bovenarmen en schouders kunt trainen.

Een grote verscheidenheid aan klimaccessoires

Andere accessoires die de klimdag aangenamer maken, zijn de boulderborstels om de grepen schoon te maken, middelen om de touwen te verzorgen en bewaren (bijv. ringen om de touwen doorheen te halen) en speciale eenhandsmessen voor het inkorten van klimtouwen. Ook hand- en lippencrème zijn vaak goud waard na een dag in koude, droge omstandigheden. Bovendien is de cliphulp een waardevol klimaccessoire. Met behulp van deze speciale clipsticks kun je gemakkelijker expressen ophangen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.