Bescherm je vingers en gewrichten met de juiste sporttape

Sporttape

Een goede tape om te klimmen is niet alleen handig om je vingers te beschermen tegen oppervlakkige verwondingen als krassen en wrijvingen. De tape vermijdt ook dat je gewrichten overbelast raken. Een overzicht met meer info over tape voor het klimmen vind je hier.

De passende breedte van klimtape

Niet alle handen zijn hetzelfde. Zodat de klimtape voor de verschillende hand- en vingergroottes van klimmers past, bieden fabrikanten van klimtape verschillende breedtes aan. Afhankelijk van de lengte van de vingers kan iedere klimmer zelf beslissen met welke tape hij zijn handen het gemakkelijkst kan inwikkelen. Tip: als je de tape niet kunt testen, dan kun je je baseren op de maat van je handschoenen (6-9 eerder smalle tape, 10-12 brede tape). In geval van nood kun je een te brede tape in de lengte doorknippen!
Hoe dan ook, een iets bredere tape heeft het voordeel meer stabiliteit en kleefsterkte te bieden. We raden deze tape aan voor lange tours (bigwall, alpine klimmen). Smallere tape is flexibeler om vast te binden, maar kleeft minder goed. Daarom raden we deze tape voornamelijk aan voor boulderaars en technische klimmers.

Sporttape juist gebruiken

Naast de samenstelling van de tape zelf is het natuurlijk belangrijk om de juiste techniek te vinden hoe je de tape moet gebruiken. Het gemakkelijkst is om informatie van ervaren klimmers te verzamelen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.