Klaar voor de tour met hoogwaardige fietsshirts en wielershirts.

Fietsshirt

Ze zijn licht, comfortabel en zeer functioneel. Fietsshirts behoren naast fietsbroeken en de helm tot het basisequipment van elke fietssportliefhebber. Deze zijn speciaal afgestemd op een maximale prestatie onder grote belasting. Ademend vermogen, bewegingsvrijheid en comfort zijn maar een paar van de eigenschappen die een shirt voor de fietssport moet hebben. Maar waaraan herken je een goed fietsshirt? En waar moet je bij aanschaf op letten?

Fietsshirts overtuigen door maximale functionaliteit.

Wie op de mountainbike of op de racefiets alles geeft, kan niet uit de voeten met het eerste het beste t-shirt. Kwaliteit is in de wielersport essentieel en een functioneel shirt dat zonder compromissen andere stoffen overtreft die hun grenzen allang hebben bereikt. Hier komen hoogwaardige fietsshirts in het spel! Deze voldoen volledig aan de eisen van de fietssport en kunnen zelfs de meest veeleisende fietser overtuigen!

Maar eerst het belangrijkste: het ademend vermogen! De wielersport bestaat niet alleen maar uit puur plezier, maar is ook inspannend en vooral zweetdrijvend. Daarom zijn wielershirts over het algemeen zeer ademend. Het zweet wordt onmiddellijk na het ontstaan door de stof geabsorbeerd en naar buiten geleid waar het verdampt. Dit beschermt tegen oververhitting en zorgt voor een droog draaggevoel. Voor het geval dat het toch te warm wordt bieden veel fietsshirts ventilatiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een ritssluiting in de kraag. Als bescherming tegen ijskoude rijwind is het bovendien een voordeel dat het fietsshirt tevens winddicht is. Afhankelijk van het model zijn er daarnaast nog andere nuttige features. UV-bescherming in de stof blokkeert de schadelijke UV-straling. Antimicrobiële stoffen voorkomen dat nare geurtjes in het shirt blijven hangen. Ideaal voor lange tours en gevoelige neuzen!

Ook de pasvorm doet ertoe

Fietsshirt

De pasvorm is ook van groot belang De fietser neemt bij de wielersport meestal een gebogen houding aan. Daarom zijn fietsshirts aan de achterkant langer. Zo kruipt het fietsshirt niet te ver omhoog en blijft de rug beschermd. Tijdens de fietstocht moeten afgezien van het stuur andere dingen ook altijd onder controle zijn. Daarom is ook nuttig dat de zakken op plaatsen zitten die tijdens de rit makkelijk te bereiken zijn. Een gemakkelijk bereikbare zak op de rug is goud waard tijdens de tour!

Fietsshirts zijn als variant met korte mouwen of met lange mouwen verkrijgbaar. Terwijl het fietsshirt met korte mouwen het meest gebruikt wordt, is het fietsshirt met lange mouwen ideaal voor het tussenseizoen. Wie liever flexibel is, kan shirts met korte mouwen met functionele armwarmers combineren. Zo kan de goedgunstige sportfietser zich individueel aan het wisselende weer aanpassen. Een andere variant op het shirt is de praktische jumpsuit. Dit is niets anders dan een combinatie van fietsbroek met bovenstuk. Een soort overall voor de wielersport dus. Bij shirts voor dames of heren is de juiste maat is ook een doorslaggevende factor. Mag het wat strakker zitten? Of toch liever een wijdere pasvorm hebben? Hier beslist natuurlijk de eigen voorkeur mee, maar het gebruiksdoel is ook van belang. Mountainbikers houden ervan als het wat ruimer zit, terwijl het shirt voor de race nauw aansluitend hoort te zijn. Het maakt niet uit welk fietsshirt uiteindelijk in de uitrustingskast komt te hangen, één ding is zeker: Endura, Löffler, Scott, Pearl Izumi, Mavic en andere bekende fabrikanten leveren steeds de hoogste kwaliteit!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.