Klaar voor de tocht met hoogwaardige fietsshirts en wielershirts.

Fietsshirt

Ze zijn licht, comfortabel en zeer functioneel. Fietsshirts behoren naast fietsbroeken en de helm tot de basisuitrusting van elke liefhebber van fietssport. Ze zijn speciaal afgestemd op maximale prestaties onder grote belasting. Ademend vermogen, bewegingsvrijheid en een hoog comfort zijn maar een paar van de eigenschappen die een shirt voor de wielersport moet hebben. Maar waaraan herken je een goed fietsshirt? En waar moet je bij de aankoop op letten?

Fietsshirts overtuigen door maximale functionaliteit.

Wie op de mountainbike of racefiets alles geeft, kan niet zomaar het eerste het beste T-shirt kiezen. Essentieel voor de wielersport zijn kwaliteit en een functioneel shirt dat zonder compromissen andere stoffen overtreft die hun grenzen allang hebben bereikt. Hier komen hoogwaardige fietsshirts in het spel! Deze voldoen volledig aan de eisen van de fietssport en kunnen zelfs de meest veeleisende fietser overtuigen!

Eerst het belangrijkste: het ademend vermogen. De wielersport bestaat niet alleen maar uit puur plezier, maar is ook inspannend en zorgt ervoor dat je gaat zweten. Daarom zijn wielershirts over het algemeen zeer goed ademend. Het zweet wordt onmiddellijk door de stof geabsorbeerd en naar buiten geleid, waar het dan verdampt. Dit biedt bescherming tegen oververhitting en zorgt voor een droog draaggevoel. Voor het geval dat het toch te warm wordt, bieden veel fietsshirts ventilatiemogelijkheden, zoals een ritssluiting aan de kraag.
Als bescherming tegen ijskoude rijwind is het bovendien een voordeel dat het fietsshirt winddicht is. Afhankelijk van het model zijn er daarnaast nog andere nuttige kenmerken. Uv-bescherming in de stof houdt de schadelijke uv-straling tegen. Antimicrobiële stoffen voorkomen dat nare geurtjes in het shirt blijven hangen. Ideaal voor lange tochten en gevoelige neuzen!

FietsshirtOok de pasvorm doet ertoe

De pasvorm is ook van groot belang. Meestal zit de fietser met een gebogen houding op de fiets. Daarom zijn fietsshirts aan de achterkant langer. Zo kruipt het fietsshirt niet te ver omhoog en blijft de rug beschermd.
Tijdens de fietstocht moet je behalve bij het stuur ook bij een aantal andere dingen kunnen. Daarom is het ook nuttig dat de zakken zo geplaatst zijn dat ze tijdens de rit makkelijk te bereiken zijn. Een gemakkelijk bereikbare zak op de rug is vaak goud waard tijdens de tocht!

Fietsshirts zijn verkrijgbaar met korte mouwen of met lange mouwen. Terwijl het fietsshirt met korte mouwen het meest gebruikt wordt, is het fietsshirt met lange mouwen ideaal voor het tussenseizoen. Wie liever flexibel is, kan shirts met korte mouwen combineren met functionele armstukken. Zo kun je je perfect aanpassen aan het wisselende weer.
Een andere variant op het shirt is het praktische fietspak. Dit is niets anders dan een combinatie van fietsbroek en shirt. Een soort jumpsuit voor de wielersport dus. Bij fietsshirts voor dames of heren is de juiste maat ook een doorslaggevende factor. Mag het eerder nauwsluitend zijn? Of heb je toch liever een shirt dat wat losser zit? Dit is natuurlijk voor een deel een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ook het gebruiksdoel is hier belangrijk. Mountainbikers houden ervan dat het wat ruimer zit, terwijl het shirt voor het wielrennen nauwsluitend hoort te zijn. Het maakt niet uit welk fietsshirt er uiteindelijk in je kast komt te hangen, één ding is zeker: Endura, Löffler, Scott, Pearl Izumi, Mavic en andere bekende fabrikanten leveren steeds de hoogste kwaliteit!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.