Fietsshirts met lange mouwen zijn geschikt voor het wielrennen en mountainbiken

Fietsshirts lange mouwen

Bij lagere temperaturen is een shirt met lange mouwen op de fiets erg handig. Het beschermt namelijk meer van het bovenlichaam dan een fietsshirt met korte mouwen. Maloja, Scott, Pearl Izumi, Mavic en Endura, om er maar een paar te noemen, hebben veel ervaring en verkopen shirts met mooie ontwerpen. Dames en heren vinden hier zeker iets naar hun zin.

Waarop je moet letten bij een fietsshirt met lange mouwen

Op de mountainbike of onderweg met de racefiets biedt een shirt met lange mouwen een uitstekend draagcomfort dankzij de nauwsluitende pasvorm. Naast de op het fietsen aangepaste snit met doordacht geplaatste, niet-schurende naden, speelt ook het gebruikte materiaal een rol. Dit is altijd ademend, vochtafvoerend en sneldrogend.
Sommige modellen hebben een winddichte voorkant, waardoor wordt voorkomen dat het bovenlichaam afkoelt door de ijzige rijwind. Bepaalde behandelingen, zoals Polygiene, voorkomen de vorming van geurtjes door bacteriën die zweet afbreken. Dit is vooral een pluspunt voor fietsvakanties en meerdaagse tochten. Ook andere details, zoals effectieve ventilatie, een lange ventilatierits, reflecterende elementen en zakken mogen niet ontbreken.

Shirts met lange mouwen kunnen veelzijdig worden gebruikt bij het fietsen

Een shirt met lange mouwen is dunner dan een fleece en zorgt ervoor dat je geen extra tussenlaag in het laagjessysteem hoeft te dragen. Het hoort daarom in elke uitrusting thuis! Wie bij koud weer op het zadel springt, stelt het comfort van het shirt op prijs. Alleen nog een fietsjack in de fietsrugzak en een plotselinge weersomslag met regen, windvlagen en alles wat daarbij hoort, vormt geen probleem meer. De combinatie van een shirt met korte mouwen en armstukken is een praktisch en licht alternatief. Zo heb je bij hogere temperaturen altijd de mogelijkheid je snel aan de omstandigheden aan te passen en bespaar je wat gewicht.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.