Fietsshirts met lange mouwen zijn geschikt voor wielrennen en mountainbiken

Fietsshirts lange mouwen

Bij lagere temperaturen is een shirt met lange mouwen op de bike erg handig. Want het shirt beschermt gewoon meer van het bovenlichaam dan een fietsshirt met korte mouwen. Maloja, Scott, Pearl Izumi, Mavic en Endura, om maar een paar te noemen, hebben veel ervaring en verkopen mooie designs. Dames en heren slagen hier absoluut.

Waar moet je op letten bij een shirt met lange mouwen

Op de mountainbike of onderweg met de racefiets biedt een shirt met lange mouwen met zijn nauwsluitende pasvorm een uitstekend draagcomfort. Naast de voor het fietsen optimaal aangepaste pasvorm met doordacht geplaatste, schuurvrije naden, speelt ook het gebruikte materiaal een rol. Dit is altijd ademend, vochtafvoerend en sneldrogend.
Sommige modellen hebben een winddichte voorkant, waardoor wordt voorkomen dat tijdens het fietsen het bovenlichaam afkoelt door de ijzige wind. Een juiste behandeling zoals bijvoorbeeld Polygiene verhindert de geurvorming door zweetafbrekende bacteriën en is praktisch voor de fietsvakantie en de meerdaagse tour. Aanvullende details, zoals bijvoorbeeld een effectieve ventilatie, een wijd te openen ventilatierits, reflecterende elementen en shirtzakken mogen ook niet ontbreken.

Fietsshirts met lange mouwen kunnen op meerdere manieren worden gebruikt bij het fietsen

Het shirt is dunner dan een dun fleece en kan in plaats van de tussenlaag worden gedragen in het laagjessysteem: Een shirt met lange mouwen hoort in alle uitrustingen thuis! Wie bij koud weer dan toch nog op het zadel kruipt, kan het comfort van het shirt alleen maar op prijs stellen. Alleen nog een fietsjack in de fietsrugzak - en laat dan die plotselinge weersomslag met regen, windvlagen en alles wat daar nog bij hoort, maar komen. De combinatie van een shirt met korte mouwen en armstukken is een praktisch, zeer luchtig alternatief. Zo heb je bij hogere temperaturen altijd de mogelijkheid je snel aan de omstandigheden aan te passen en je bespaart wat gewicht.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.