Snel en veilig: De snapkarabiner

Snapkarabiners

Een snapkarabiner heeft geen sluitbeveiliging maar zoals de naam al zegt een snapsluiting. De snapper van snapkarabijnen is met een veer opgespannen. Om deze te openen wordt de klink gewoon naar binnen gedrukt. Hierdoor kan de snapkarabijn makkelijk worden vastgeklikt wanneer er eens haast bij is. Overal waar geen duurzame zekeringen nodig zijn is de snapkarabijn een goede keuze, bijvoorbeeld bij alle tussenzekeringen. Een snapkarabijn, of liever direct een goede selectie van meerdere snapkarabijnen, zou deel uit moeten maken van elke complete klimuitrusting!

Welke snapkarabiners zijn er en waar moeten ze aan voldoen?

Snapkarabijnen zijn er in verschillende maten die afhankelijk van het gebruik en de eigen voorkeur kunnen worden gekozen. Maar enkele eigenschappen zijn belangrijk voor alle snapkarabiners. Een snapkarabner moet snel en veilig kunnen worden vastgeklikt en goed in de hand liggen. Tenslotte is er vaak haast bij en de bediening is met één hand. Bovendien moeten snapkarabijnen stevig zijn en een hoge spanning kunnen verdragen. Snapkarabiners van hoogwaardige kwaliteit zijn onontbeerlijk voor de klimuitrusting!

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.