Nooit meer koude voeten met de juiste wintersokken

Wintersokken

Bevroren voeten in de winter zijn erg onaangenaam. Zonder warme wintersokken helpt ook de beste winterkleding niet veel en het risico op een verkoudheid is groot. Of het nu gaat om het dagelijkse leven of de wintersport, hoogwaardige thermosokken maken de winter veel aangenamer.

Wollen sokken of sokken met kunstvezel?

Hoewel oma's aloude wollen sokken ook voor warme voeten zorgen hebben ze niet meer veel gemeen met hoogwaardige sokken van merinowol van Woolpower of Mons Royale. Sokken van merinowol hebben het voordeel ten opzichte van sokken van kunstvezel dat ze ook in vochtige toestand nog voor warmte zorgen. Bovendien zijn ze nagenoeg geurneutraal en kunnen zonder problemen meerdere dagen achter elkaar worden gedragen.

Wintersporters waarderen sokken van kunstvezel om hun grote ademend vermogen en de korte droogtijd. Beide sokken bieden echter draagcomfort. Vaak worden ook gemengde weefsels van merinowol en kunstvezels gebruikt die de positieve eigenschappen van beide materialen handig combineren.

Sokken voor het dagelijkse leven of sportsokken?

Afhankelijk van het gebruik kan er uit verschillende wintersokken worden gekozen. Voor het dagelijkse leven voldoen enkelhoge thermosokken waarvan de voering niet opvallend sterk hoeft te zijn. De pasvorm mag best comfortabel zijn. Voor winterwandelen of sneeuwschoentouren mogen outdoorsokken rustig iets hoger van model zijn. Verstevigingen en voering aan de bal en de hiel verhogen het draagcomfort. Voor langere tochten maar ook voor zweetdrijvende activiteiten tijdens alpine tochten of ijsklimmen worden sokken van merinowol met hun geurneutrale eigenschappen van harte aanbevolen.

Voor skitours, alpine skiën maar ook voor snowboarden gebruiken wintersporters hoge sokken met bijzonder goede pasvorm. De sokken dienen in ieder geval hoger te zijn dan de skilaars of de snowboardboot. Dit om onaangename drukplekken te voorkomen. De verschillende voetzones zoals de bal en de hiel moeten hierbij aan de ene kant optimaal worden gevoerd en mogen aan de andere kant nooit verschuiven tijdens de wintersport. Sokken die plooien vormen in de skilaars zijn onaangenaam pijnlijk. Goede wintersokken verschuiven niet, maar knellen ook niet.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.