Robuust, duurzaam, klassiek: Leren wandelschoenen

Leren wandelschoenen

Vooral wanneer de oude schoenen versleten zijn rijst de vraag, welke nieuwe wandelschoen wordt er aangeschaft. Wandelschoenen van leer verschillen fundamenteel van modellen met moderne synthetische vezels als buitenmateriaal of een combinatie van beide.
Leer wordt al van oudsher gebruikt als materiaal, waar schoenen van worden gemaakt en wel met een goede reden. Leren schoenen hebben duidelijke voordelen ten opzichte van de variant van synthetische vezel. Leer wordt vandaag de dag nog altijd als buitenmateriaal gebruikt voor wandelschoenen, of ze nu klassiek enkelhoog zijn of in de versie als lichte instapschoen, maar ook voor trekkingschoenen en bergschoenen met stijgijzers!
Met een paar tips en het juiste onderhoud zijn deze echter in termen van functionaliteit, net als moderne varianten een aankoop voor vele jaren.

De voordelen van leren schoenen

  • Leer is stevig en van nature ademend. Daarom leveren leren wandelschoenen een uitstekend draagcomfort en een aangenaam voetklimaat, zelfs bij zomerse temperaturen.
  • Klassieke wandelschoenen hebben een stabiele leest en zijn vervaardigd van stevig puur leer. Een leren schoen kan daardoor verschillende keren van nieuwe zolen worden voorzien.
  • Een speciale impregnatie zorgt ervoor dat de schoen waterafstotende eigenschappen krijgt. Met het juiste verzorgingsproduct wordt deze waterdicht, zonder het ademende vermogen te verliezen.
  • Leren wandelschoenen voelen comfortabel aan de voeten. Zeer belangrijk: Vóór de eerste wandeling moet de drager de schoenen inlopen. Het leer wordt er iets zachter van en de schoenen passen zich aan de voet aan. Na een paar tours zitten ze de hele dag comfortabel en krijgen ze door het gebruik een authentieke patina.

Niet alle leersoorten hebben dezelfde eigenschappen

De meest voorkomende soorten leer voor wandelschoenen van hoge kwaliteit zijn nubuck en suède. Beide kunnen worden beschermd door een passende behandeling met verzorgingsproducten tegen slijtage en vocht.

Leren schoenen met waterdicht membraan

Met een leren schoen en een extra membraan in het binnenste van de schoen neemt men geen risico. Door hun microscopisch kleine poriën dringen waterdruppels niet door tot de binnenkant van de schoen bij de voeten, terwijl zweet in de vorm van waterdamp naar buiten ontsnapt. De bekendste fabrikant van waterdichte membranen is net als bij werkkleding Gore-Tex!
Bekende merkfabrikanten zoals Hanwag, Lowa en Salomon bieden talrijke wandel- en trekkingschoenen vervaardigd van veelzijdig leren materiaal aan. Daarom is er de juiste schoen voor elke smaak en elk gebruik!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.