Lage wandelschoenen voor wandelingen en excursies in de natuur

Lage wandelschoenen

Als je tijdens het wandelen er goed wilt uitzien, dan hoef je niet per se wandelschoenen of trekkinglaarzen op enkelhoogte te dragen. Lage wandelschoenen zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook ideaal om verre wandelingen te maken in lichte en middelzware gebieden. Bij wandelingen in het middelgebergte of verre wandelingen zijn de lichte wandelschoenen erg comfortabel en efficiënt. De wandelaars nemen zo bovendien niet te veel gewicht mee tijdens het wandelen.

Lage wandelschoenen kun je ook dragen als modieuze wandelschoenen. Wat betreft functionaliteit en hoogwaardige verwerking doen de lage wandelschoenen van Ecco, Scarpa of Helly Hansen absoluut niet onder voor de halfhoge wandelschoenen en de wandelschoenen op enkelhoogte.

Meer dan alleen wandelschoenen

Uiteraard zijn de lage wandelschoenen ook geschikt voor wandelingen. De functionele lage schoenen hebben echter nog wat meer eigenschappen dan dat ze er goed uitzien. Met waterdichte membranen en een hoog ademend vermogen zijn regenachtige dagen en natte velden geen enkel probleem. Met stabiele en antislip Vibram zolen of andere hoogwaardige outdoorzolen worden de wandelschoenen ook voor hobbelige en gladde wegen het best gebruikt. De zolen zorgen ieder moment voor voldoende grip.

De lichte wandelschoenen van leer of synthetische stoffen zijn eerder voorzien van een sportief design en een elegante look. Bij sommige wandelschoenen verraadt enkel de geprofileerde zool dat het wandelschoenen zijn. Zo kun je zonder problemen na het werk meteen starten met je volgende wandeling.

Comfortabel voetbed en antislip zolen

Over het comfort van de lichte wandelschoenen hoef je je geen zorgen te maken. Een comfortabel voetbed garandeert dat je ontspannen en veilig kunt wandelen. Speciale modellen van lichte wandelschoenen kun je ook als approachschoenen in het klimgebied dragen en zijn zelfs geschikt voor gemakkelijke beklimmingen!

De meeste zolen zijn wel eerder voorzien van een hoge demping en maximaal draagcomfort. Zo kun je ook meerdaagse wandelingen op een comfortabele manier doorstaan. Het gewicht is in vergelijking met wandelschoenen op enkelhoogte iets lager. Dit vermijdt dat je snel uitgeput raakt en is ook voordelig en handig voor reizen.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.