Waterdichte wandelschoenen - Droge voeten onderweg

Waterdichte wandelschoenen

Wat is er bij wandeltochten of bij hiking nog vervelender dan natte voeten? Om het antwoord maar alvast te geven: vrijwel niets. Waterdichte wandelschoenen en waterdichte trekkingschoenen zorgen bij onaangenaam weer voor droge voeten. Opdat het wandelplezier niet door doorweekte schoenen wordt bedorven, gaat men het beste met een paar waterdichte wandelschoenen op stap. Maar wat moet bij waterdichte wandelschoenen of trekkingschoenen nu juist het verschil uitmaken?

Hoe functioneren waterdichte trekkingschoenen?

Opdat de voeten droog blijven, zelfs bij zware regenval en lange marsen door modder en natte oppervlakken moeten waterdichte wandelschoenen veel extra eigenschappen hebben. Om waterdichte bescherming tegen nattigheid te garanderen zijn waterdichte trekkingschoenen uitgerust met een speciaal membraan. Een dergelijk membraan (bijv. Gore-Tex) voorkomt effectief dat water binnendringt in het inwendige van de schoenen. Tegelijkertijd is het ademend. De waterdichte wandelschoenen vormen zo dus geen voedingsbodem voor zweetvoeten.

Bovendien zijn waterafstotende trekkingschoenen voorgeïmpregneerd. Deze impregnering is waterafstotend en natuurlijk waterbestendig en zorgt ervoor dat de regen gewoon van de bovenkant druipt. Na verloop van tijd moet een dergelijke impregnering worden vernieuwd. Hiervoor is het het beste om een geschikte impregneerspray te gebruiken bij het onderhoud van de schoenen. Gewoon ergens buitenshuis besproeien, laten drogen en klaar is Kees en de waterdichte wandelschoenen zijn weer klaar voor gebruik!

Waterdicht wandelschoenen bieden heel wat comfort

Zoals bij elke wandel- of trekkingschoen is draagcomfort ook essentieel bij waterdichte wandelschoenen. Ten slotte zijn waterdichte trekkingschoenen gemaakt voor lange en inspannende trajecten. Ademende binnenzolen, stabiliserende voetbedden en stevige vetersystemen maken het wandelen op veeleisende en brede marsen plezierig en ongecompliceerd. Waterdichte wandelschoenen worden van nature gebruikt als het vochtig en glad is. Dat is de reden waarom hoge eisen worden gesteld aan de zool. De zool van waterdichte wandel- of trekkingschoenen moet daarom een stevige en veilige grip op natte oppervlakken bieden. Slijtvaste zoolprofielen gemaakt van duurzame rubbersoorten zorgen voor een stevige grip op gladde oppervlakken. Tegelijkertijd worden de zolen zo verwerkt dat er ook door de naden geen vocht in het inwendige van de waterdichte wandelschoenen kan dringen.

Of het nu waterdichte wandelschoenen van Lowa, Hanwag, Mammut of Ecco of van een andere bekende fabrikant van outdoorproducten, Eén ding is altijd zeker: de voeten blijven droog. Dus, als het weer niet wil zijn zoals jij het wenst, maakt het de voeten in ieder geval niets uit!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.