Softshell jassen - zachte omhulling voor harde tijden

Softshell jas

Outdoor kleding van softshell-materiaal is vanwege de uitstekende materiaaleigenschappen niet meer uit de bergsport en outdoor weg te denken. Het elastische weefsel is breed inzetbaar, daarom behoren softshell jassen en softshell broeken intussen tot de geliefdste kledingstukken - zowel in het dagelijkse leven als in de natuur. Hiervoor zijn genoeg goede redenen, want het stevige materiaal combineert een heleboel goede eigenschappen. Softshell jassen, broeken, bodywarmers en handschoenen draag je als een soort tweede huid, want de stof is zacht, relatief licht en beschermt tegen wind, water en kou. Het maakt niet uit of het om alpine tochten gaat of wandelen, klimmen op een rots of trailrunning - er zijn maar weinig sporten waarin softshell-materialen niet gebruikt worden.

Softshell - de stof waar outdoordromen van gemaakt zijn

Softshell wordt in verschillende outdoortextiel verwerkt en is zowel in jacks, bodywarmers als broeken verwerkt, maar ook in mutsen en handschoenen. Het weefsel valt afhankelijk van het gebruiksdoel dikker of dunner uit en bij sommige modellen wordt nog een extra membraan toegevoegd. Zo zijn er bijvoorbeeld softshell jassen met een ingewerkt membraan, die bijzonder werkzaam zijn tegen wind en kou - bijvoorbeeld Gore Windstopper. Het is geen toeval dat Windstopper-jacks synoniem zijn voor softshell jassen.
Ook waterdichte membranen, zoals NeoShell of membranen van andere fabrikanten wapenen het softshell-weefsel tegen storm en regen. Daarom is softshell de perfecte stof voor lauwe zomeravonden, koude regendagen in de herfst of winterse temperaturen.

Softshell als luchtdoorlatende bescherming tegen alle weersoorten

Alle softshell jassen beschermen het lichaam goed tegen afkoelende wind en geven slecht weer geen kans. Dankzij de goede isolerende eigenschappen houdt een softshelljack de eigen lichaamswarmte vast waar die op koude dagen het meeste nodig is. Daaraan verandert ook niets bij berg-, ski- of wandeltours waarbij je je in het zweet werkt, dankzij de uitstekende ademende eigenschappen van het materiaal. Softshell jacks zijn uitstekend luchtdoorlatend, wat voor een optimaal lichaamsklimaat zorgt. Daarbij wordt het vocht direct van het huidoppervlak getransporteerd en net als overtollige warmte zo snel mogelijk naar buiten afgevoerd. Zo blijft het bovenlichaam lekker droog en heb je het als lichamelijk actieve minder koud.
Alleen op het punt van regenbescherming scoort het softshell-materiaal niet zo goed als hardshell jassen.

Softshell jassen zijn altijd flexibel en sterk

Tot de grootste voordelen van softshell-materiaal behoren de hoge flexibiliteit en het uitgesproken stevige materiaal. Terwijl een hardshelljack bij bepaalde bewegingen aan zijn grenzen komt, kan een softshell jas nog enige centimeters uitrekken. Het stretchweefsel en het gebruik van elasthaan geven textiel van softshell bijzonder flexibele eigenschappen. Vooral bij klimtours is de extra elasticiteit een groot voordeel, omdat de bewegingsvrijheid dan zo min mogelijk beperkt mag worden. Aan de rots merk je hoe stevig en slijtvast het materiaal is. Zelfs scherpe oppervlakken en direct contact met ruw gesteente deren een softshelljack niet. Zelfs bij extreme belasting wordt het materiaal maar weinig aangetast. Daarom zijn softshell jassen de perfecte begeleider bij ieder type bergsport.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.