Zacht, warm en functioneel: de merinotrui

Merino Truien

Merinotruien zijn echte alleskunners op het gebied van outdoortruien. Hoewel ze gemaakt zijn van natuurlijke vezels, bieden ze vele eigenschappen die anders alleen aan synthetisch materiaal worden toegeschreven. En ze bieden nog een heleboel meer!

Waar komt de wol van merinotruien vandaan?

De wol waarvan merinotruien gemaakt worden komt van het merinoschaap. Deze schapen leven in de Nieuw-Zeelandse Alpen, waar je vaak te maken hebt met barre weersomstandigheden. Terwijl de zomers daar bloedheet zijn, zijn de winters er ijskoud. De schapen zijn dan ook van nature voorzien van hun eigen outdoorkleding: hun vacht. Deze bijzondere vezels geven merinokleding bijzondere eigenschappen.

De eigenschappen van een merinotrui

Merinowol biedt je lichaam warmte en is op natuurlijke wijze ademend. Bovendien nemen truien van merinowol geen geurtjes op. Met name bij meerdaagse tochten is dat handig of als je de trui meerdere dagen als skitrui draagt. Ook als een merinotrui of merino-ondergoed nat wordt, is dat geen enkel probleem! Ten eerste houdt de wol je ook in vochtige toestand nog warm en ten tweede droogt merinowol erg snel. Daarnaast voelt een merinotrui heerlijk zacht en comfortabel aan. In tegenstelling tot gewone wol, schuren de merinovezels niet op de huid. Verder hebben merinotruien een natuurlijke UV-bescherming dankzij hun 'wondervezels'. Ideaal voor het sporten in de buitenlucht!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.