Met de juiste fietsaccessoires onderweg

Fietsaccessoires

Hetzij met de racefiets, mountainbike, toerfiets of elektrische fiets onderweg: net als bij berg- en wandeltochten spelen ook in de wielersport de juiste accessoires vaak een beslissende rol bij het slagen van een onderneming. Wanneer de verlichting niet voldoende is, de pomp klemt of de fleshouder klappert daalt de stemming snel. Dus is het zaak om hulp te bieden met de juiste accessoires die voldoen aan de eigen eisen.
Hier gaat het om artikelen die onderweg en in de werkplaats niet mogen ontbreken, verkrijgbaar van Thule, VDO, Zefal, Contec, Abus en andere fabrikanten.

Fundamentele fietsaccessoires voor thuis

In de werkplaats of de garage horen naast de geliefde MTB of de racefiets ook enkele fietsaccessoires die voor de voorbereiding en de nazorg van tochten relevant zijn.
Hiertoe behoren om te beginnen de kleine maar fijne hulpmiddelen met talrijke functies, zogenaamde minitools. Met dit veelzijdige fietsgereedschap wordt de fiets van derailleur tot aan zadelklem juist afgesteld. Afhankelijk van de eisen dien je minstens één goed uitgeruste minitool thuis te hebben. Een ander compact model voor in de zadeltas is zinvol. Kettingponsen of bandenlichters zijn praktische details aan de minitool die je echter ook afzonderlijk bij je en in de gereedschapskist kunt hebben.
Andere fietsaccessoires voor thuis bevatten middelen voor de fietsonderhoud alsmede standpompen. Deze laatste brengen met name banden van racefietsen behoorlijk op spanning en dienen voor de regelmatige controle voor de tocht. Hier dient ook gelet te worden op een manometer, de maximale bandenspanning alsmede de ondersteunde ventielsoorten.
Voor de reiniging na de rit zijn speciale, zachte onderhoudsmiddelen voor het frame evenzeer aan te bevelen als borstels voor ketting en achtertandwiel alsmede wasoplossingen tegen vet en vuil in de aandrijving. De juiste olie en spray zorgen aansluitend voor een goed lopende ketting en beschermen tegen corrosie.

Onderweg bij je: fietsaccessoires voor onderweg

Tot de fietsuitrusting voor onderweg behoren met name verlichting, minipomp, minitool en bidonhouder.
De noodzakelijke fietslamp kan, afhankelijk van het gewenste gebruik, via een uitrusting die voldoet aan het Wegenverkeersreglement, hetzij met dynamo of via led-steeklampen geregeld worden. Extra reflectoren aan de zijkanten en naar achteren en naar voren hebben altijd zin en kunnen voor sportieve fietsers als afneembare variant worden gekozen.
Als aanvulling op de standpomp thuis is onderweg de minipomp altijd bij je als je pech hebt en ook hier moet je rekening houden met de juiste bandenspanning en de ventielsoort. Co2-pompen zijn voor racefietsen en wedstrijden aan te raden. De juiste bidonhouder houdt de bidon stevig vast en veroorzaakt geen geruis. Kies liefst kunststof voor metalen flessen en metaal voor kunststof flessen om wrijving te voorkomen.
Fietsbellen zijn optioneel en zijn met name belangrijk bij toerfietsen. Hetzelfde geldt voor spatborden. Fietssloten dienen primair op basis van de veiligheidsaspecten gekozen te worden. Vouwsloten en kettingsloten zijn steviger, kabelsloten daarentegen flexibeler en lichter.
Die fietsnavigatie gaat klassiek met kaarten of met GPS-apparaten. Let hierbij vooral op de ondersteuning en verkrijgbaarheid van het kaartmateriaal en de bediening alsmede speciale functies. Ook bij fietscomputers (snelheidsmeters) zijn de gewenste functies bepalend. Bij fietsaanhangers dien je rekening te houden met de grootte, het comfort en de veiligheidskenmerken met betrekking tot de kinderen.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.