Niet alleen voor speedklimmers: klimschoenen met klittenband

Klimschoenen met klittenband

Het is niet gek dat klimschoenen met klittenband populair zijn. Omdat klimschoenen nauw moeten aansluiten, is het altijd prettig om de schoenen tussen de routes door gemakkelijk uit te kunnen trekken. Klimschoenen met klittenband zijn hiervoor ideaal! Maatadvies voor het betreffende schoenmodel kan je vinden in onze matencalculator voor klimschoenen.

Pluspunt: dankzij het klittenband snel wisselen van klimschoenen

Dat klimschoenen snel kunnen worden gewisseld, heeft niet alleen als voordeel dat je voeten geen pijn gaan doen door langdurig dragen. Ook als je de schoenen al hebt ingelopen, kan het beter zijn om ze uit te trekken wanneer er niet mee wordt geklommen. Als je ze bij het zekeren draagt, drukt het gewicht van de klimmer op de zool en verlaagt zo de voorspanning. Het klittenband maakt het echter gemakkelijk om de klimschoenen even uit te trekken, waardoor de zool langer meegaat.
Verder bieden klimschoenen met klittenband meer flexibiliteit bij de wreef en zijn daarom geschikt voor het boulderen en voor veeleisende klimpassages.

Klittenbandschoenen en hun pasvorm

Je moet er rekening mee houden dat innovatieve klimschoenen iets minder stevig zitten dan veterschoenen. Daarom zijn voor extreem zware sportklimtochten de vetervarianten vaak de betere keuze.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.