Niet alleen voor speedklimmers: klimschoenen met klittenband

Klimschoenen met klittenband

Het is niet gek dat klimschoenen met klittenband zeer populair zijn. Omdat klimschoenen nauw moeten aansluiten, is het altijd prettig om de schoenen tussen te tours door gemakkelijk uit te kunnen trekken. Bij ons maatadvies voor klimschoenen krijg je voor elk schoenmodel een advies voor de schoenmaat.

Voordeel: snel wisselen van klimschoenen met klittenband

Dat klimschoenen snel kunnen worden gewisseld, heeft niet alleen als voordeel dat de voet niet pijn doet door langdurig dragen. Ook wanneer de schoenen na enige tijd al iets zijn ingelopen, is het toch beter de schoenen uit te trekken wanneer er niet wordt geklommen. Want wanneer bij het zekeren de klimschoen wordt gebruikt, drukt het gewicht van de klimmer op de zool en verlaagt zo de voorspanning. Door het gemakkelijker uittrekken van klimschoenen met klittenband, gaat de zool langer mee.
Bovendien bieden de 'Kletterfinken', zoals de Zwitser zijn klimschoenen noemt, met klittenband meer flexibiliteit bij de wreef en zijn daarom geschikt voor het boulderen en voor veeleisende klimpassages.

Nadeel van klimschoenen met klittenband: zit minder stevig vast

Ook de sluitingen van de innovatieve klimschoenen zitten niet zo stevig om de voet zoals bij veterschoenen. Daarom zijn voor extreem zware sportklimtours de vetervarianten vaak de betere keuze.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.