Via ferrata rugzakken voor alpine evenwichtsoefeningen.

Via ferrata rugzak

Een Via Ferrata rugzak combineert de praktische eigenschappen van klimrugzakken en wandelrugzakken. Over het algemeen bieden klimrugzakken met een klein volume van 25 liter tot 35 liter genoeg ruimte voor via ferrata uitrusting, kleding, eten, drinken en EHBO-set.

Rugzakken voor het klettersteigen moeten smal en compact van vorm zijn, zodat je tijdens het klimmen nergens aan blijft haken en genoeg bewegingsvrijheid in alle richtingen hebt. Tegelijkertijd moet de klimrugzak zodanig met de schouderbanden en heupgordels aan de rug kunnen worden gefixeerd, dat hij de klimmer bij het dragen van een klimgordel en klettersteigset niet in de weg zit en het gewicht op de rug zo min mogelijk kan verschuiven.

Praktische tops met regenhoezen en helmvak.

Bij de daypack voor klettersteigen staan weliswaar het comfort en de geschiktheid voor het klimmen en overbruggen van klettersteigen centraal, maar veel klettersteigen zijn vaak in combinatie met bergwandelingen en langdurige beklimmingen en afdalingen. Daarom zijn klimrugzakken van merken zoals Deuter, Salewa, Osprey comfortabel gevoerd voor een- of meerdaagse tochten in variabel terrein.

Een regenhoes en een handig vak voor de klimhelm zijn daarom ook bij de klimrugzak niet alleen voor approaches zeer nuttig. Teveel vakken, lussen en ogen dient de rugzak echter ook niet te hebben, want deze vergroten de kans dat je met je rugzak aan de klettersteig blijft hangen.

Lichte klimrugzakken met comfortabele voering.

Over het algemeen moeten klimrugzakken zo licht mogelijk zijn en tegelijkertijd zeer robuust en goed gevoerd. Ervaren fabrikanten overbruggen deze spagaat door het gebruik van bijzonder bestendige synthetische vezels en een hoogwaardige afwerking.

Klimschoenen, klettersteigset, klimhelm en klimgordel zijn voor elke klettersteig onontbeerlijk, maar daarnaast zijn een klettersteigrugzak en klettersteighandschoenen voor de meeste klettersteigen ook erg aan te raden.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.