Ontspannen oefenen met de juiste yogamat

Yogamat

Yoga heeft allang zijn entree gemaakt in de klimsport. Er zijn niet per se populaire rolmodellen als Chris Sharma voor nodig om de betekenis achter het verband te begrijpen. Net zoals slacklining de coÖrdinatie verbetert, waardoor het een ideale aanvulling is op puur klimmen of boulderen, helpt yoga bij de voorbereiding op moeilijke routes en bewegingen door de concentratie te verhogen.
Bovendien is yoga een goed alternatief voor training, omdat veel oefeningen niet in de eerste plaats contemplatief zijn, maar ook versterkend en rekkend.
Voor yoga heb je behalve de juiste instructies niet veel uitrusting nodig. Deze moet echter wel goed passen, zodat een maximale ontspanning en concentratie worden bereikt.
Hier vind je enkele nuttige tips voor het kiezen van jouw yogamat.

Kenmerken van een goede yogamat

Een yogamat moet meerdere belangrijke eigenschappen combineren. In het ideale geval moet hij licht en gemakkelijk te vervoeren zijn (oprolbaar), antislip zijn, voldoende demping bieden en natuurlijk ook de juiste afmetingen hebben. Bovendien worden aan yoga- en meditatiematten vaak hoge duurzaamheidseisen gesteld. Daarom worden dergelijke trainingsaccessoires over het algemeen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en bestaan ze uit natuurlijke stoffen zoals natuurrubber of scheerwol. Natuurlijk zijn er ook robuuste en voordeligere alternatieven van synthetische materialen.
De gymnastiekmat moet bij jouw lichaamslengte passen en voor het vervoer gemakkelijk te comprimeren zijn. Bij het lichaamsgewicht en het soort oefeningen is de dikte en dus de demping van de mat doorslaggevend. Kleine details, zoals een lus om de opgerolde mat vast te zetten of een speciale antisliplaag aan de onderkant van de mat, maken het dagelijks gebruik gemakkelijker.
Er zijn ook bijpassende accessoires zoals draagtassen en riemen voor het vastbinden van yogamatten. Daarnaast omvat het assortiment van bekende merken zoals Prana ook mooie yogabroeken en yogashirts van milieuvriendelijke en zachte stoffen die perfect passen bij het design van de yogamat.

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5